wlasnie się dowiedzialem że felgi które mi się podobają mają tylko z ET 38.... Teraz mam oryginalne aly 5,5x15 ET 45... I mogę kupić 6,0x16 ET 38... Brać czy będzie coś nie tak... Nie chce tylko żeby czasem wystawały poza obrys, bo to już wiocha jest
Jesli chodzi o gumy to nowe bede kupowac wiec je dostosuje.
Jeśli w aucie jest oryginalne zawieszenie to zdecydowanie odradzam taki rozmiar opony. Będzie to nieciekawie wyglądało. Jeśli cena jest ważna, to można założyć 195/60/R15, które ładnie wypełnią nadkole, a jak nie to standard, czyli 195/55/R15.
marcin316, co Ty gadasz ja mam na seryjnym zawieszeniu 205/50/16 i jest dobrze
Resacro, przy takiej szerokiej feldze 6" i et 38 i oponie 195 powinno byc okej lub nawet bardziej na styk z obrysem.
U mnie sa fele et 45 i opony 205 wiec u Ciebie kompensujac 5mm na oponie do wewnatrz i 7mm na zewnatrz bedziesz mial teoretycznie bardziej wystajace niz u mnie. Czyli bedziesz mial idealnie na styk!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum