Wysłany: Wto Mar 23, 2010 22:14 [R416 1.6Si 99r] ABS czujnik czy pompa ???
mam dziwny problem w swoim roverku 416 zapaliła mi sie kontrolka abs-u (pierwsze co pomyslalem czujnik) podłaczylem tester diagnostyczny i pokazuje mi ze lewy czujnik abs-u wiec rozpielem go zmierzylem miernikiem i według miernika jest on ok (posiada on taki sam opór jak prawy 1.6 kilooma)pierscienie rowniez sa cale (podobno lubia pekać) no to wiec pomyslalem przerwany kabel pomierzylem wiec wszytkie kable az do pompy abs-u i wszystko jest ok. Jedyne co mi zostalo to awaria pompy abs-u,
ale czy wierzyc testerowi czy miernikowi ?
mam pytanie czy mieliscie moze przypadek ze siadała pompa abs-u ?
czy wystarczy zaufac testerowi i wymienic czujnik ktory wg miernika jes sprawny
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 22:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podłączałem tester boscha KTS 670 i on od razu pokazał że nie widzi predkości w lewym przednim kole.
tylko chodzi mi o to czy zdarzały sie przypadki że siadała pompa absu
sprawdz przewody ABS-u pod tylnim zawieszeniem, w moim sie przetarły.
remik1232 [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 17:48
Witam
W moim R 416 si pojawił się następujący problem.
Po przekręceniu kluczyka zapalają sie wszystkie kontrolki po czym gasną, ta od ABS-u również, jednak po przejechaniu ok 2 kilometrów owa kontrolka się zapala (ABS) Po zgaszeniu samochodu i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum