Ja jeszcze komputera nie sprawdzałem ( może ktoś zna w poznaniu elektryka z komputerem dobrego i taniego ), ale sprawdzę no i lambdę ale czy ona może mieć wpływ na spalanie? I czy ten czujnik EGR może jakieś mieć?
_________________ Rover 220 SDI 98r i żaden inny
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 21:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W dieslu nie ma sondy. A moze masz ktorys hamulec zapieczony, nie odbija i przez to zwiekszone spalanie jest? Wiem ze glupia teoria no ale rozne cuda sie zdarzaja Moj palil max 8 litrow. A jesli wszystko jest ok to pozostaje jedynie dziura w ukladzie paliwowym i ropa ucieka.
Hamulce są ok bo przy zmianie kół były sprawdzane. No to pozostaje mi do sprawdzenia komputer i układ paliwowy a właśnie wiem że to może głupie pytanie ale czy jak bym zrestartowałem komputer to czy powróci on do ustawień fabrycznych?
Ja jeszcze komputera nie sprawdzałem ( może ktoś zna w poznaniu elektryka z komputerem dobrego i taniego ), ale sprawdzę no i lambdę ale czy ona może mieć wpływ na spalanie? I czy ten czujnik EGR może jakieś mieć?
Mam jeszcze głupie pytanie czy odłączenie tego EGR ( wyjąłem kabel i wtyczkę oraz otwór na wtyczkę zakleiłem taśmą izolacyjną ) może mieć wpływ na to że samochód teraz bardzo ciężko odpala?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum