Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Tak sobie szukałem w bagażniku gniazdka zapalniczki. Ale nie znalazłem. Mam takie pytanie. Czy takie gniazdka w tych autach były montowane Jeśli tak to w którym miejscu Jeśli nie to czy jest taka możliwość (są jakieś tam przewody do których można to podłączyć czy trzeba ciągnąć od aku??)
_________________ Zadowolony ze swojego R...sama radość prowadzenia
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 18:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 19:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 20:05
Z tego co mi wiadomo to nie ma. Opcja za dopłatą była w podłokietniku. W bagażniku masz światło, kable od nawigacji i zmieniarki i może z nich pociągniesz prąd. Zależy do czego chcesz wykorzystać?
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 21:33
Ja do podłokietnika pociągnąłem plus,bo nie było gniazdka,a właśnie tam przeniosłem transmiter fm.Znalazłem kilka dobrych +12,ale były ciągłe,a ja potrzebowałem taki,który się wyłączy po wyłączeniu stacyjki.Ponieważ Rover ma tak właśnie w głównej zapalniczce,to z niej pociągnąłem napięcie.Z minusem nie ma problemu-bierze się go z masy nadwozia.
Odnośnie lodówki,to w zeszłe wakacje wiozłem z Gdańska do domu świeże dorsze i węgorza i prowizorycznie pociągnąłem prąd z gniazda haka holowniczego(pod dywanikiem w bagażniku znalazłem kostkę).Próbówką znalazłem jakieś napięcie,kilka cm taśmy izolacyjnej...i działało nawet na postoju.Początkowo bałem się,że komputer coś wynajdzie,ale nic się nie stało.Jeździłem z tą lodówką jeszcze kilka dni.
_________________ Sprawdzajka pisowni nie boli.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 21:57
czyli o gniazdka zapalniczki w bagażniku da się wziąć napięcie z jakiejś specjalnie pod hak zrobionej kostki?? Gdzie ona jest jeśli można? i jakie tam są napięcia, stałe, ze światłami, ze stacyjką?
I co do podłokietnika to też chciałem sobie dorobić tam, nawet kupiłem specjalne gniazdeczka co się ślicznie wkomponują ale skąd prąd? nie chce rozbebeszać plastików kokpitu by spod zapalary brać, naprawdę niema tam jakiejś specjalnej kostki w każdym 75 żeby się jakoś łatwo podłączyć?
Witam koledzy...
Mam pytanko. Znalazłem w moim Roverku coś co wygląda jak gniazdko prądu (kontakt). Jest ulokowany zaraz pod pokrywą bezpieczników na prawej ścianie nadkola wewnątrz pojazdu. Wiecie może do czego to gniazdo służy???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum