Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 22:48 Problem z kamerką internetową w laptopie
Witam,
Mam problem z kamerą internetową w laptopie Toshiba L500D-17D. Toshibe kupilem tydzień temu, po zainstalowaniu sie wszystkiego z recover'ów kamera działała. W międzyczasie powyłączałem w "msconfig" parę narzędzi toshiby żeby mi niepotrzebnie nie spowalniały systemu. I dziś chcąc pogadać przez skypa pokazał się błąd że kamera nie jest wspierana przez skypa i zeby zainstalować nowe stery. Tak też zrobiłem, instalka odinstalowała stare sterowniki i zainstalowała nowe... no i tutaj zaczynają sie schody. Od tej pory kamera nie działa w ogóle
Przy probie jej włączenia pojawia się komunikat "Inicjalizacja kamery nie powiodła się. Sprawdź kamerę, po czym uruchom ponownie aplikacje lub komputer". W menadżerze urządzeń kamery jako takiej nie widać. Jest tylko "Unknown Device" i domyslam sie ze to jest właśnie kamera. Stan urządzenia jest następujący "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)".
Odisnaslowywanie sterowników, restart, czyszczenie rejestru RegCleaner'em i ponowna instalacja sterowników nic nie daje Czy ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
PS. Win 7 x64 oryginalny. W "msconfig" wszystko włączone tak jak było na starcie
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 22:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie Aż wczoraj sam wlazłem do BIOSu bo nie pamiętałem o takiej opcji
Ja myślę, że problem tkwi w driverze chociaż spotkałem się raz w życiu z uszkodzonym fizycznie urządzeniem montowanym w laptopie - nie identyfikował się wcale.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Jak masz "Unknown Device" ściągnij np Eversta home tam jest zakładka sprzęt i zidentyfikuje Ci urządzenie wtedy będziesz wiedział do czego brakuje Ci driverów
Instalowałeś sam driver czy całość - Chicony Camera Assistant Software ?
co jest?! ja czekam na maila z info o odpowiedzi w temacie i nie dostaje a tu już 5 odpowiedzi
Więc koledzy sprawa wyglada tak - następnego dnia włączyłem lapka, pokazał się komunikat "Inicjalizacja kamery nie powiodła się. Sprawdź kamerę, po czym uruchom ponownie aplikacje lub komputer" czyli standard po czym włączył się program i kamera działa nie wiem co było, nie wiem co się stało ale ciekawi mnie to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum