Wiec dobry jak jest dobry. Szczerze to powiem ze nie serwisowalismy takiej 406 coupe, ten silnik to tylko w 607 widzialem i moze raz w zwyklej 406 . Ale z tego co pamietam nie ma jakis typowych usterek tylko tez nie jest to jakis wulkan mocy, poprostu to silnik do bardziej dostojnej jazdy to ciezkie auto ,ale eleganckie ,bardzo cichy . Natomiast pamietam instrukcje wymiany swiec zaplonowych do 406 z tym silnikiem i trzeba silnik opuszczac. Niby swiece platynowe i raz na 100 tys.,ale jak cos jest nie tak to ciasmo jest. Wiecej mialem doczynienia z 3-litrowka w Renault Laguna (pracowalem tam troche ponad rok) ,podobna konstrukcja i tak samo ciasno upchana,ta sama sprawa ze swiecami . Wiec serwis moze byc klopotliwy i drogi, albo nawet ktos moze nie chciec sie podjac naprawy. Wiec nie wiele moge powiedziec o tym silniku bo i 605 i 607 z 3-litrowka nie mialy problemow ,ale nawet nie wiem czy to ten sam stary silnik i jak byl modernizowany ,jak w przypadku Renault, gdzie 3-litrowka to nowa konstrukcja tak jakos od 98r ,nie pamietam.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 10:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Slyszalem, ze te 3.0V6 w 406 to ten sam 3.0V6 co w 607. W 605 byly starsze. Tak powiedzial moj kolega z kubu Puga.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 11:00
Pogratulować zakupu Autko ładne, felgi ładnie leżą na tej skorupie, a lakier z czasem doprowadzisz do normalnego stanu Czyli cel osiągnięty - coupe zakupione Gumowych drzew życzę
Ale tylko ładnie wyglądają- koła 17", przód 215/35, tył 235/45 (czy jakoś tak).
Nie dało się na tym jeździć i za słaby silnik na takie coś-zmieniłem na 195/50/15 i teraz jakoś normalnie w miarę się jeździ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum