_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 17:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Heh, to on nie wiem komu nadawal obywatelstwo . No ja rozumiem, ze mozna nie wiedziec jak wypowiedziec obcojezyczne nazwiska, ale Boruc a Borurbar to jednak roznica. Z drugiej strony (aby oddac sprawiedliwosc Kaczynskiemu) w sumie nie wiadomo co Prezydent tam wymruczal, bo dla mnie tak brzmialo jak "Boruc, bardzo..." XD
temat jak sie okazalo , jest bardzo na czasie
jestem bardzo ciekawy, czy w obliczu wreszcie rzetelnych faktów podawanych przez media na temat Prezydenta i jego zony, nadal macie takie samo zdanie
jak teraz pieknie widac nad czym skupialy sie media zamiast pokazywac to co teraz pokazuja
jak wysmiewano sie z Prezydentowej i porownywano do roznych istot
normalnie teraz nie da sie sluchac tej telewizji, jaka to piekna para byla
a co bylo przez te kilka lat ?
pisalem chyba jeszcze na grupach, aby nie ocieniac ludzi po wygladzie
pozwolilem sobie wybrac jeden z wielu watkow w podobnym tonie obecnych na naszym forum
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Wydaje mi się, że Pan Prezdyent oraz Jego Żona byli trochę "zaszczuci" sam Prezydent był bardziej człowiekiem niż politykiem, osobą delikatną, która nie potrafiła zachować się tak jak to ma miejsce w dzisiejszej polskiej polityce bardzo ładnie i prawdziwie mówił o nim ostatnio ZIobro. Natomiast Sikorski za obraze prezydenta ("mały prezydent") powinien chyba jakies konsekwencje ponieść.. W mediach przynajmniej wg mnie, kreowano zupełnie nieprawdziwy obraz o Lechu Kaczyńskim i troche teraz śmieszy jak radio zet, rmf-fm czy trójka, które "syczały" i wyśmiewały się z Niego z wielką troską, zadumą i w chwale przedstawiają jego osobę szkoda, że do dopiero teraz pokazano jaki był.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Ostatnio zmieniony przez Markzo Wto Kwi 13, 2010 18:15, w całości zmieniany 1 raz
Dla mnie on i tak był śmieszny. Nie był dla mnie w cale dobrym politykiem. Media nie kreowały jego wizerunku on sam to robił przez swoje zachowania, media starały się tylko wszystko pokazywać.
Niektórzy w obliczu śmierci potrafią wybaczać wszystko. Ja nie.
Jasne żal mi tych wszystkich ludzi którzy tam zginęli oddaje im hołd i zachowuje żałobę.
Przede wszystkim żałuję, że para prezydencka jest chowana na wawelu. Kaczyński więcej zrobił jako prezydent warszawy niż Polski. Czym zasłużył że będzie leżał obok wielkich królów Polski ?!
Jaki byl to byl. Wiadomo ze mial pewne wady, ale wlasnie wynikaly one z tego ze byl soba, a nie produktem marketingu politycznego. Moze czasami zrobil cos smiesznego, ale to nie znaczy ze byl smieszny, ze byl durniem, ze byl "maly". Byl na pewno wielkim patriotą, bardzo dobrym historykiem, doskonalym mowca ktory nie musial czytac z kartki. Na pewno nie traktowal swojej prezydentury jako elementu kariery tylko po prostu jako sluzbe Polsce i swojemu narodowi. Teraz wiekszosc mediow na czele z TVN, ale rowniez telewizja publiczna rozplywa sie nad tym jakim to on nie byl. Cytuja zagraniczne glowy panstw ktore wypowiadaja sie o nim w samych superlatywach, a przede wszystkim ze byl wielkim patriota ktory dbal nie tylko o interesy swojego kraju ale mial w trosce takze europe. Do tej pory slyszalo sie ze wszyscy sie smieja z Polski. Ze to wstyd miec takiego prezydenta. Wiadomym bylo ze to slowa powtarzane, calkowicie nie majace zwiazku z rzeczywistoscia. Pewna socjolog bardzo trafnie ocenila, ze media przez te ostatnie lata poprzez swoje parszywe, falszywe przekazy i oceny zabraly ludziom mozliwosc cieszenia sie z tego ze maja bardzo dobrego prezydenta - zwyczajnego czlowieka.
Mi akurat jego poglady polityczne odpowiadaly, innym nie musza, ale to nie byl powod do tak daleko idacych, krzywdzacych Jego, Pania Kaczynska, ale rowniez mnie ocen. Ciesze sie ze teraz jest pokazany inny obraz, tylko troche za pozno i niestety zalatuje obłudą.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Wydaje mi się, że Pan Prezdyent oraz Jego Żona byli trochę "zaszczuci" sam Prezydent był bardziej człowiekiem niż politykiem, osobą delikatną, która nie potrafiła zachować się tak jak to ma miejsce w dzisiejszej polskiej polityce bardzo ładnie i prawdziwie mówił o nim ostatnio ZIobro. Natomiast Sikorski za obraze prezydenta ("mały prezydent") powinien chyba jakies konsekwencje ponieść.. W mediach przynajmniej wg mnie, kreowano zupełnie nieprawdziwy obraz o Lechu Kaczyńskim i troche teraz śmieszy jak radio zet, rmf-fm czy trójka, które "syczały" i wyśmiewały się z Niego z wielką troską, zadumą i w chwale przedstawiają jego osobę szkoda, że do dopiero teraz pokazano jaki był.
może porostu opłakują człowieka. Ja bynajmniej tak mam. Współczuje wszystkim rodzinom. Szkoda mi ludzi którzy zginęli jako ludzi. Nie jako generała, prezydenta czy stewardessy. Jako ludzi. Myślę że w mediach też o to chodzi.
Senn napisał/a:
aki byl to byl. Wiadomo ze mial pewne wady, ale wlasnie wynikaly one z tego ze byl soba, a nie produktem marketingu politycznego. Moze czasami zrobil cos smiesznego, ale to nie znaczy ze byl smieszny, ze byl durniem, ze byl "maly". Byl na pewno wielkim patriotą, bardzo dobrym historykiem, doskonalym mowca ktory nie musial czytac z kartki. Na pewno nie traktowal swojej prezydentury jako elementu kariery tylko po prostu jako sluzbe Polsce i swojemu narodowi.
uważam że to było spowodowane polityką jego doradców, anie do końca samego Prezydenta. Wystarczy to co powiedział dzisiaj mądry Kurski lub to w jaki sposób mówili doradcy Prezydenta. Oni często kreowali jego widok i jak widać chyba nie do końca prawdziwy.
normalnie teraz nie da sie sluchac tej telewizji, jaka to piekna para byla a co bylo przez te kilka lat ?
Markzo napisał/a:
W mediach przynajmniej wg mnie, kreowano zupełnie nieprawdziwy obraz o Lechu Kaczyńskim i troche teraz śmieszy jak radio zet, rmf-fm czy trójka, które "syczały" i wyśmiewały się z Niego z wielką troską, zadumą i w chwale przedstawiają jego osobę szkoda, że do dopiero teraz pokazano jaki był.
Tak po mojemu to to co robią media to zwykła, regularna komercja jest.... lub obłuda, do wyboru.
Przy całym szacunku dla wszystkich którzy zginęli w Smoleńsku, nie rozumiem dlaczego robi się z nich bohaterów
No i ten "nieszczęsny" Wawel... Po wielkich bólach mogę znieść, że śp. p.Prezydent tam spocznie. Ale czemu jeszcze z żoną. Przecież to normalne jaja są!!
Rozumiem, ze o zmarłym mówię się dobrze albo nie mówi się wcale ale to co teraz widzę w mediach to czysta hipokryzja. Sam poglądów prezydenta nie popierałem i żal mi go przede wszystkim jako człowieka, patriotę, który robił dla kraju to co uważał słuszne ale jak widzę dziennikarzy i polityków którzy teraz ta pięknie się wypowiadają o Panu Kaczyńskim, a jeszcze w piątek byli skłonni kontynuować swoją nagonkę na niego i na PiS to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Na temat miejsca pochówku nawet się nie wypowiem dla mnie pomysł zupełnie nie trafiony decyzja podjęta za szybko i nieprzemyślana...
Podejrzewam, ze temat o katastrofie był (podejrzewam bo w weekendy nie ma mnie w domu więc i na forum) i z "jakiegoś" powodu został usunięty ale myślę, ze można by wydzielić te posty w innym temacie pod "specjalnym" nadzorem administracji bo jak wiadomo temat drażliwy ale myślę, ze użytkowników tego forum stać na kulturalną dyskusje na ten temat...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ostatnio zmieniony przez Pływak Wto Kwi 13, 2010 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Mi akurat jego poglady polityczne odpowiadaly, innym nie musza
W moim przypadku akurat dość szeroko rozmijaliśmy się jeśli chodzi o preferencje polityczne...może był śmieszny, może był mały (niski na pewno) ale nie mnie to oceniać. Ważne że był prezydentem i wybrali go ludzie żyjący w tym kraju. Już za samo to należy się szacunek, za samo to że był najwyższą osobą w państwie.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Podejrzewam, ze temat o katastrofie był (podejrzewam bo w weekendy nie ma mnie w domu więc i na forum) i z "jakiegoś" powodu został usunięty
I tu się mylisz. Nie było takiego tematu. Za to dwie głowy na SB się posypały. Każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie, byle kulturalnie i z szacunkiem dla innych dyskutantów.
Dlatego napisałem "podejrzewam" bo widziałem osobnika z warnem i sądziłem, ze jakiś temat był i został usunięty z wiadomego powodu ale bardzo dobrze, że moje podejrzenie nie były trafne, a "głowy" poleciały już na poziomie SB...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
A ja się powtórzę z SB. Zapytam szczególnie tych, którzy mają pretensje do mediów i różnych osób za kreowanie takiego a nie innego wizerunku prezydenta. Warto teraz roztrząsać kto co kiedy powiedział, z czego się śmiał, a może nawet szydził? Zostawmy to sumieniom tych osób.. naszym sumieniom.. swojemu sumieniu.. mojemu sumieniu.. Nie pora ani teraz, ani chyba nawet w przyszłości na wytykanie.. oskarżanie.. podjudzanie.. jątrzenie.. dzielenie społeczeństwa.. w odniesieniu do tej tragicznej katastrofy. Pora chyba tylko na wyciągnięcie wniosków przez każdego przed samym sobą.
normalnie ogladajac to wszystko nie wytrzymalem
temat jak sie okazalo , jest bardzo na czasie
jestem bardzo ciekawy, czy w obliczu wreszcie rzetelnych faktów podawanych przez media na temat Prezydenta i jego zony, nadal macie takie samo zdanie
jak teraz pieknie widac nad czym skupialy sie media zamiast pokazywac to co teraz pokazuja
jak wysmiewano sie z Prezydentowej i porownywano do roznych istot
normalnie teraz nie da sie sluchac tej telewizji, jaka to piekna para byla
a co bylo przez te kilka lat ?
pisalem chyba jeszcze na grupach, aby nie ocieniac ludzi po wygladzie
pozwolilem sobie wybrac jeden z wielu watkow w podobnym tonie obecnych na naszym forum
Podpisuję się pod tym, co napisałeś. Wreszcie ktoś to zauważył I nie ważne, czy ja głosowałem na Kaczyńskiego, czy nie - ważne, że media na wskroś skrzywiły jego wizerunek, pokazując tylko jego błędy, zamiast pokazywać jego dokonania. Nikt póki co nie zrobił tyle dla pamięci narodowej/historycznej, co on. Mam nadzieję, że Naród to doceni, bo np. o Katyniu zaczęto mówić głośno dopiero, gdy On zaczął tam bywać. Bo wizytę na polskich grobach w Charkowie, pana (mgr) Kwaśniewskiego, można nazwać tylko i wyłącznie mianem hańby.
[ Dodano: Wto Kwi 13, 2010 21:59 ]
thef napisał/a:
A ja się powtórzę z SB. Zapytam szczególnie tych, którzy mają pretensje do mediów i różnych osób za kreowanie takiego a nie innego wizerunku prezydenta. Warto teraz roztrząsać kto co kiedy powiedział, z czego się śmiał, a może nawet szydził? Zostawmy to sumieniom tych osób.. naszym sumieniom.. swojemu sumieniu.. mojemu sumieniu.. Nie pora ani teraz, ani chyba nawet w przyszłości na wytykanie.. oskarżanie.. podjudzanie.. jątrzenie.. dzielenie społeczeństwa.. w odniesieniu do tej tragicznej katastrofy. Pora chyba tylko na wyciągnięcie wniosków przez każdego przed samym sobą
Tyle, że jeśli nie brało się udziału w tym szydzeniu i jątrzeniu, i ma się czyste sumienie pod tym względem, to dziwne, że tak odbiera się tych, co tak robili, skoro nagle są tacy pokorni...? Czy to nie krokodyle łzy i obłuda? Nie można wytykać obłudy?
Warto to roztrząsać, żeby na drugi raz nie popełnić tego błędu. Bo wychodzi na to, że docenić człowieka umiemy tylko po jego śmierci - za życia jest to niemożliwe, bo ulegamy opiniom...
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Ostatnio zmieniony przez Mayson Wto Kwi 13, 2010 21:00, w całości zmieniany 1 raz
Mayson, sam bym lepiej tego nie ujął.Popieram Cię w 100%.
Media żerują na ludzkiej naiwności,skrzywiają wizerunek osoby która jest dla nich niewygodna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum