Każdy ma inne gusta,smiesznie to wyglada obecnie na 15" oryginalnych felach od ROVER'a A ja lubie duża fele podkresla to design samochodu i nie trzeba sie na wkładac badziewi na karoserie i zderzaki by wygladał sportowo,wystarczy konkretna fela i lekki spojler nad tylną szybą i MIAZGA czyli 18" moge załozyć?? a jaki profil opony jest w miare stosowny do takiej felgi? no i oczywiście by wszedła wraz z oponą
wejść to wejdzie ale 18 to lekka przesada już nie mowie o tym ze zamuli samochód ale optycznie R200 jest za mały do tej felgi ale pewnie działaj jak coś zakupisz to wstaw fote
Ja u siebie, w zeszłym tygodniu, założyłem 17". Z przodu opony 205/45, z tyłu 215/45 i wszystko jest na styk . 18" według mnie nie będzie wyglądało dobrze. Pomyśl może nad ładnymi 17.
Skoro tak radzicie?? moze 18" to faktycznie troche za duzo,w sumie rozklekocze roverka z 2 dni na naszych super drogach w PL a jaki profil oponki do 17 polecacie by ładnie sie komponował a nie był zbyt niski??
rodi no i o to mo chodzi,piekna fela to podstawa jednak 18ki wejdą, w sumie to i tak jak założe 18ki to roverek bedzie raczed do lansu i wolnej jazdy bo szkoda by sie pokrzywiła na naszych drogach,a co do wahacza to niebawem bedzie nowy.Zmiana felg to mod ustawiony na koniec maja takze żdąże zrobic i z tym
i tak jak założe 18ki to roverek bedzie raczed do lansu i wolnej jazdy
Chyba nie będzie tak źle
Progresywne sprężyny obniżające i będzie dało się jakoś w miarę jeździć
Polsce drogi są coraz lepsze, wszystko rozkopane. Chociaż to zależy od miejsca... np. w Wa-wie drogi są tragiczne. W Białymstoku np. po tym lecie już będzie niewiele słabych dróg. Wszystkie większe szlaki są już zrobione, albo rozkopane.
Dużo smigam samochodem,i poprostu mam taki charkter ze lubie miec so innego niz wszyscy i niespotykanego,a że ogulnie ROVERków jest w mojej okolicy mało bo u mnie w mieście kumpel ma MG ZR i jeszcze jeden srebrny R200 smiga,no i ja prucz tego nic niema a jak założe 18ki to mysle ze cieżkobd miał znaleść na drodze inną serie 200 stojącą również na 18"ach takze wyruznienie bedzie a i oko będzie przyciągać
Mysle ze na 18ki sie zdecyduje,jesli nie to minimum 17" bo 16 są takie see a jak do lansu to musi byc wypas hehehe
[ Dodano: Sob Kwi 17, 2010 19:40 ]
A i z drogami u mnie nie jest az tak zle,skoro przyjaciel smiga S6 na 19" i nic mu sie narazie nie dzieje to duzo lżejszy R220 spokojnie da sobie rade na 18kach
najpierw sobie zobacz ile kosztuje porzadna opona do 18 stki bo fela to nie problem ludzie po taniości sprzedają ze względu na slaby popyt głównie z uwagi na koszt opon.
kolega z forum sprzedaje bardzo fajne markowe mocne felgi w dobrej cenie Rays model G-Games chyba firmy nie trzeba przedstawiać
No te rays'y so glanckie Roverek by sie prezentował wysmienicie a z oponami niewiem jak jest planowałem kupic odrazu na gumach ae zobaczymy jeszcze jak bedzie co do rozmiaru to decyzja nie podjeta jeszcze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum