Dziekuje za odpowiedz , chodź to akurat wiem, ale chodzi mi o to, czy wystarczy, ze kupie zarowke 5mm i wloze w ta sama oprawke w ktorej jest teraz ta, ktorą chce wymienic, czyli T5.
Dzisiaj wymieniłem żarówke podsufitki na żarówke z 6-cioma ledami i świeci elegancko i jeszcze ładniej się ściemnia szkoda tylko ze za tak małą żarówke tak dużo sobie wołają
ADI-mistrzu, wiem że lubisz się ostro zabawić z elektroniką , ale wież mi większość ludzi i tak pójdzie po najniższej linii oporu, jednak to co ty robisz jest jak najbardziej dużym plusem
Wspomnę tylko że przy takich przeróbkach, warto 10 razy pomyśleć i zrobić to tak aby zawsze można było wrócić do stanu pierwotnego, a nie psuć na wieczność
camaro17, O nie wpadłem na to żeby wpakować tam cała listwe ale wszystko jeszcze do zrobienia a żarówka kosztowała całe 10zł więc tragedi nie ma.
A efekt daje ładny poźniej wrzuce fotke, napewno jest jaśniej jak z zwykłą żaróweczka.
Tak jest u mnie, teraz już się przyzwyczaiłem, bo może już z rok tam siedzi, ale efekt jest porażający. Tylko na pozycji środkowej diody lekko się żarzą...
kamax_19, ze zdjęć wygląda na pewno lepiej niż oryginalna zwykła żarówka, wież mi też przerabiałem temat najpierw z ledami w rurce i wywaliłem to w cholerę
Ty też dojdziesz to tego samego wniosku
Poczytaj sobie ten temat, kiedyś zamieściłem małego TUTAKA co i jak zrobić Można z niego dużo wywnioskować, a chyba na niego nie natrafiłeś.
ja u siebie rozwiązałem problem podłączając 3 rurki równolegle. Środkowa pobiera prąd i za pomocą 2 drucików nawiniętych na uchwyty, rozdziela go na lewą i prawą rurkę. A poza tym gaszą się że tak powiem miękko czyli powoli Za uchwyty posłużyły mi haczyki do karniszy plastikowych, przykleiłem je do kawałka paska z pudełka CD,a rurki dotykają miedzianych drucików zalanych klejem przewodzącym prąd. Wygląda to tak :
to patent pamietający jeszcze matiza czyli juz pare latek ma, ale działa bezbłędnie do tej pory i mam mozliwość skierowania światła w 3 punkty auta, środek, fotel kierowcy i pasażera
Remi55, No niestety zwisa zwisa. Widziałem ze to problem nie tylko w moim roverku. A odkleiła się po wypraniu Ale nie będe tu opisywał tego problemu bo to nie ten temat....
[ Dodano: Czw Kwi 22, 2010 21:56 ]
Patent z 3 żarówkami dobra sprawa, ale narazie musi poczekać bo tak jak shilus82, doprowadzam roverka do Bdb stanu po zaniedbaniu przez po przedniego właściciela
[ Dodano: Czw Kwi 22, 2010 21:56 ]
A i przy okazji trzeba go troche po swojemu ulepszyć jak np oświetlenie
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 21:51
Ja zastosowałem diody SMD na taśmie. Odcinki 5cm ( 3 diody = 12V ).
Cenowo wyszło mnie 14zł no i wiadomo - montaż.
Świeci 12x jaśniej niż zwykła żarówka . A żarówkę dałem pod spód by po ściemnieniu diody się nie żarzyły.
shilus82, rozumiem że miałeś gdzieś tam w domu takie rurkowe żarówki i zrobiłeś to z tego co miałeś pod ręką bez żadnych dodatkowych kosztów. Przydało by się zdjęcie z wieczorka aby pokazać jak jest tego wydajność wieczorem. Polecam obklejenie tej ocynkowej blaszki czymś w stylu sreberka bo lepiej rozprasza światło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum