Wysłany: Wto Maj 04, 2010 08:10 Podswietlenie podloza i lampki w drzwiach.
Witam
Kolejny projekt. Dzieki listwom Led teraz przy wysiadaniu nie trzeba sie obawiac, ze sie wdepnie w kaluze lub cos innego przy wysiadaniu. Jesli kogos to zainteresuje opisze bardziej szczegolowo.
Fotki po ciemku jak zwykle marne niestety
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 08:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zasilanie mozna wziasc z krancowki "+" a mase w dowolnym miejscu karoserii... wowczas jak drzwi beda otwarte lampka swieci, przy zamknietych nie... nasuwa sie tylko pytanie czy nie zacznie od tego bzikowac alarm... czy dodatkowy prad pobierany przez krancowke nie zaburzy pracy... mozna zastosowac diody wowczas mamy znikomy pobor a i efekt nie najgorszy... co o tym sadzicie??
jak możesz to napisz co i jak podłączyłeś bo to jest całkiem niezły patent.
"-" bierzemy z krancowki, staly "+" z akumulatora, badz z jakiegokolwiek przewodu bedacego pod stalym napieciem.U mnie w drzwiach przednich znalazlem staly "+" na przewodzie od diody alarmu. Do tylnych musialem doprowadzic bezposrednio z aku.
Modul LED to gotowe paski samoprzylepne, ja dalem odcinek 10 cm(zimna biel) przyklejony do boczka. Pamietac nalezy oczywiscie o zalozeniu konektorkow, ktore w prosty i szybki sposob pozwola na sciagniecie boczku z drzwi. Warto dac na "-" i "+" rozne wielkosci by nie pomylic przewodow, poniewaz diody pracuja tylko przy odpowiednim(prawidlowym) podlaczeniu! Lampki w drzwiach to po prostu kierunki z blotnika, ktore mi zostaly po wymianie. Sa one przyklejone do ramki wykonanej z boku polamanego tunela srodkowego, wiec niczym sie nie roznia od plastikow na boczku.
Co do alarmu: nic sie nie dzieje, nie swiruje, nawet wpialem sie w uklad diody od alarmu i jest ok
Napisz czy podpiales lamki w drzwiach pod lampke w podsufitce i wtedy gdy otwierasz jedne drzwi listwy led swieca sie we wszystkich nawet zamknietych drzwiach, czy moze podpiales osobno pod kazdy jeden czujnik w drzwiach tak by lampka sie zapala dla jednych drzwi wylacznie.
takie rozwiazanie bylo by dobre bo wtedy jak mamy zgaszona lampke w podsufitce to nam sie zapala tylko w danych drzwiach. Rowniez tutaj ściemniacz nie ma sensu w drzwiach. Powinno byc po prostu jak sie otwieraja drzwi to swiatlo sie pali, a jak zamykaja od razu gaśnie
Dario.G, jestes z tych kotlin obok ostrowa wielkopolskiego? chyba kiedys do ciebie podjeade jesli będziesz miał czas i ochote to byś mi mistrzu pokazał krok po kroku co i jak:) szczególnie to podłączenie.
Dario.G, w takim razie trzeba sie umówić kiedyś na kotleta po kowalsku w grill barze
olek997, Nie z tych Kotlin tylko z tego Kotlina i nie koło Ostrowa, a między Pleszewem, a Jarocinem ale jak już się umówicie dajcie znać w dziale spotów może się jakieś spotkanie wykmini...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Pływak, więc są koło Ostrowa bo z tego co patrzyłem na mapie targeo to nie ma innych Kotlin czy Kotliny w tym województwie. A odnośnie spotkania, to jak sie odkuje finansowo po zlocie hehe;P Będziecie Panowie na zlocie ogólnopolskim?
Dario.G, no z legnicy mam do Ciebie przez Rawicz lekko ze 150 klocków;) także mówie, jakiś czas po zlocie jak będziesz miał czas i ochote to napewno wpadne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum