Forum Klubu ROVERki.pl :: r75
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
r75

prosze o opinnie
Autor Wiadomość
menior 

Rover 75

Wysłany: Pon Maj 10, 2010 18:49   

Triumwirat napisał/a:
menior napisał/a:
R75 sie nigdy dobrze nie sprzedawaly,jesli je sciagaja to tylko dlatego ze za granica mozna je kupic za grosze bo tam to juz wogole sie nie sprzedaja :/

Od siebie mogę dodać, że sprzedający od którego kupiłem swojego Rovera sprzedał od początku tego roku, tj. w ciągu 4 miesięcy - 51 samochodów :!:
z czego większość to Rover 75 ...
Średnio wychodzi, że co 3-ci dzień sprzedaje Rovera - nieźle jak na niezbyt popularny samochód :!:

Moze i w Polsce ostatnio sie sprzedaja lepiej bo sa tanie ale na zachodzie sprzedac cos takiego jak ROVER graniczy z cudem :mrgreen:

[ Dodano: Pon Maj 10, 2010 19:49 ]
Ostatnio bylem z ciekawosci w salonie Opla i Volvo zeby zrobic wycene INSIGNI i S40,tam wpierw powiedzieli ze wezma w rozliczeniu bez problemu kazde auto,gdy powiedzialem ze mam R75... :shock: Reakcja ta sama,zeby sie tego pozbyc moga mnie skontaktowac z handlarzem z... Europy wschodniej :o gdyz tylko tam te auta da sie sprzedac :mrgreen: i nie mam co liczyc na wiecej jak ok 2000 euro za R75 z 2004 :shock: a u nas z 2000 roku i po 20.000 zlotych chodza :lol:

SPAMU¦

Wysłany: Pon Maj 10, 2010 18:49   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

apples 

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 12:04   

menior napisał/a:
nie mam co liczyc na wiecej jak ok 2000 euro za R75 z 2004 :shock:
Chyba trochę przesadziłeś. :/ Najlepiej oddać za darmo. :grin:

menior 

Rover 75

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 17:17   

Nie przesadzilem APPLES oficjalna wartosc mojego R75 z 2004 tutaj to 3000 euro,a w rozliczeniu nawet i tyle bym nie dostal :sad: A sprzedac tutaj prywatnie takie auto jak ROVER graniczy z cudem :???: Teraz wiadomo czemu masowo sciagaja do Polski ROVERKI :wink:

sebapol 

Rover 75

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 20:44   

w którym to kraju takie tanie są ?

kasjopea 

Członek Zarządu
wiceprezes

Pomogła: 196 razy

MG ZS

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 20:57   

:hm: Włochy? :wink:

menior 

Rover 75

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 21:07   

Tanie jesli udaloby sie prywatnie gdzies znalezc,bo tutejszy rynek aut uzywanych jest zdominowany przez komisy i salony,a kupujac tam juz tak tanio nie jest :/ a takie komisy tu musza dawac gwarancje jak za nowe auta wiec starsze i w gorszym stanie wola za grosze do Europy wschodniej oddawac a nasi je biora i tak sie interes kreci :mrgreen:

dukat11 

Rover 75

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 22:22   

menior napisał/a:
Tanie jesli udaloby sie prywatnie gdzies znalezc,bo tutejszy rynek aut uzywanych jest zdominowany przez komisy i salony,a kupujac tam juz tak tanio nie jest :/ a takie komisy tu musza dawac gwarancje jak za nowe auta wiec starsze i w gorszym stanie wola za grosze do Europy wschodniej oddawac a nasi je biora i tak sie interes kreci :mrgreen:

To jest prosta kalkulacja. Pieniądz zamrożony to strata. Więc auto trzeba szybko sprzedać aby kasa krążyła. Więc jak model mało chodliwy a mimo wszystko Rover takim jest nawet w Polsce. To sprzedaje się bez zysku (pewnie zarobił i tak na sprzedaży nowego auta) po to aby nie mrozić gotówki w meblu, który zajmie plac.

Odpowiedz do tematu