Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 14:33 [R220 SDI] swieci sie kontrola oleju
Witam wczoraj wracajac z Czech w loverku zaswieciła sie kontrolka oleju (po zatrzymaniu sie i sprawdzeniu poziomu na bagnecie i ponownym odpaleniu zgasła) przejechałęm jakies 300km (przez całą droge ani razu sie nie zaswieciła)
Po zgaszeniu silnika i ponowym odpaleniu zaczeła sie swiecic i teraz cały czas juz sie swieci (czy silnik zimny,czy ciepły.)
Sadze ze wina stoi gdzies po stronie elektryki badz samego czujnika (bo po takim przebiegu bez cisnienia oleju to raczej juz byłby po silniku,a tu zadengo spadku mocy,oleju równiez nic nie ubyło)
I mam pytanko czy mozna jakos prawdzic czujnik? aby miec pewnosc czy to naprawde jego wina jest
za odp z góry dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 14:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 09:59
tak do wymiany jest czujnik ,bo jak załozyłem zegar to cisnienie jest raczej ok.
teraz tylko mam inny problem, a mianowicie peknieta jest obudowa filtra oleju (pekniety na gwincie od tego czujnika i w tym miejscu poci sie)
chciałbym wyjac ta obudowe i zaspawac bądz ewentulanie dokupic .Tylko teraz problem z wyciagnieciem tej obudowy bo jest zespolona i trzeba cały bok rozkrecac .chyba ze sie myle
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 14:59
azer napisał/a:
przy zdjętym kole powinno dać rade
masz na mysli o siajbkach od obu pasków przewadone aby to wykrecic u mnie sa pozrywane gwinty (jakis mądry poprzeciagał) i teraz jest problem
patrze za tymi obudowami ale nigdzie nie ma czyzby specjalnie jakos sie nazywała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum