Wysłany: Sob Maj 29, 2010 16:21 Prosze o opnie: Rover 45 z kierownica od MG?
Witam wszystkich, mam nadzieje, ze znajde odpowiedz na moje pytanie, bo sprawa wydaje mi sie dziwna...
Zamierzam zmienic mojego Roverka 200 na 45, znalazlam sobie na aukcji rocznik 2003, 2,0 TDI, w srodku z jasnym wykonczeniem plus kierownica w jasnym obiciu. Co mnie bardzo zastanwaia, to fakt, ze samochodzik na zewnatrz z przodu i z tylu ma znaczek Rover 45 i tak sprzdawca go nazywa, natomiast na kierownicy widnieje znaczek "MG". Wiem, ze marka zostala przejeta, ale czy to sie zdarza, zeby w srodku na kierownicy byl nowy znaczek, a na zwnatrz stary??? Oczywiscie sprzedawaca zapewnia, ze jest bezwypadkowy, stan bardzo dobry i ze ten fakt jest normalny i ze na pewno nie jest zlozony z 2 samochodow
Bardzo porsze o porade i z gory ogromne dzieki!!!!
Oczywiscie, ze juz patrzylam. Nie spotkalam zadnego ze znaczkiem MG, dlatego pytam....
Moze to swiadczyc np o tym, ze auto mialo wystrzelona poduszke kierowcy, a co za tym idzie nie jest tak bezwypadkowe jak zapewnia sprzedajacy.
Poza tym cena powiedzialbym promocyjna jak na ten rocznik.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Gru 2007 Posty: 79 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 23:21
Mogą być 2powody zmiany kierownicy - "tuning - widzimisię" albo strzelona poduszka (bardziej prawdopodobne). Sprawdź te trzy kroki:
1) czy po przekręceniu kluczyka robi się test poduszek
2) czy pod siedziskiem kanapy jest sterownik poduszek, czy dochodzą do niego kabelki, czy są podłączone (zazwyczaj po strzale, ten sterownik nie jest wymieniamy tylko wyłączany)
3) podłaczenie pod komputer (pełny test, nie tylko silnik) i przejrzenie historii
FAIL na którymkolwiek kroku powinien oznaczać, że trzeba iść do domu i nie warto przechodzić do kroku następnego.
Przebieg jest podejrzany, ale ja bym go nie skreślał, sam rok temu kupiłem auto z 2003, które miało 68000.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum