Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 21:00 [R75] Jakie objawy przy braku gazu w klimie??
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
koledzy tak jak w temacie,czy jeśli braknie czynnika chłodzącego lub będzie niski stan to będą jakieś odczuwalne obiawy??i 2 pytanie co sie dzieje gdy załancza mi pompe klimy nawet przy wyłączonym klimatroniku??czy sprzęgło na tej sprężarce jest wymienne czy wymienia sie całą sprężare??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 26, 2010 23:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 21:21
normalnie to cykanie to dochodzi ze sprzęgła sprężarki klimy...zauważyłem jak auto miałem podniesione i spojrzałem na to sprzękło a ono co chwile sie załanczało... jakby chciało a nie mogło i też jak sie normalnie załancza to jest dość głośno i obroty widocznie spadają więc jakoś straszie ciężko chyba sie kręci...
[ Dodano: Pon Maj 31, 2010 22:09 ]
no na wyłączonym absolutnie ...wyciśnięty guzik ON
[ Dodano: Pon Maj 31, 2010 22:21 ]
czyli jest możliwe że mam mało gazu i nie może kompresor zaskoczyć??
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Jak sprężarka się załącza a nie chłodzi, to oznacza, że nie masz czynnika lub sprężarka już do wymiany lub regeneracji.
Idź do serwisu klimatyzacji i niech sprawdzą sprężarkę i czynnik.
Sam nic nie zdziałasz bez odpowiedniego sprzętu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum