Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Lut 2010 Posty: 130 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 20:17
leszczu19901 napisał/a:
http://moto.allegro.pl/item1060769933_rover_200_214_okleina_kokpitu_drewno_okleiny.html
Tez myślałem nad takimś czym, ale na razie brak środków
też nad tym myślałem, miałęm nawet zamawiac ale zauważyłem ze nie ma w tym zestawie jednej części tej okleiny nad puduszka powietrzna pasażera po lewej stronie.
może wie ktoś gdzie można kupic cały taki zestaw z okleina kokpitu w kolorze czarnym albo aluminium ?;)
Zależy jaka okleina, taka nadruk na folii jest do niczego bo się ściera.
widziałem jednak takie grubsze okleiny.
Kładzie się je nagrzewając od spodu opalarką i klei na gorąco.
Wtedy to ma sens.
Kiedyś miałem kolega Bartka co dorabiał listwy z prawdziwego drewna.
Normalnie można było zamówić np. Panel nawiewów i On to robił z drewna i malował lakierami, nanosił na to skalę aerografem.
Profesjonalna robota.
Kolega niestety już nie żyje.
Rak był silniejszy.
Ja u siebie zastosowałem taką okleinę jest bardzo twarda i gruba, co do montażu to bez opalarki nie było możliwości tego nałożenia, mam już ja ponad 2 lata zero przetarć zero pęcherzy, zero porysowań, a co do połysku jest taki sam jak w dniu montażu.
Zamówiłem te pare naklejek do mojego R 75 tylko mnie nie wyśmiejcie normalnie cena jest 49,99 funtów oczywicie naprawde po wszystkich dodatkach 72 funty ,ale kupiłem bo się bardzo napaliłem ,nie wiem za ile przybędzie do mnie ten zestawik ale obiecuję wszystko opisze dokładnie i porobię zdjęcia , zobaczymy jaki badziew kupiłem za tyle pieniędzy
[ Dodano: Nie Wrz 12, 2010 01:19 ]
przyszło poleżało nio i się wziełem , towar wykonany 1 klasa , minus- nie pasują wszystkie otwory tak jak powinno być , kolor lekko jaśniejszy ale spoko , przyklejamy potem szuszarka i zrobione, ja przerabiałem pod ramkę 2 din troszkę wyszło nie tak jak powinno ale przyzwyczaję się , proszę oceńcie sami
jakbyś wrzucił w większej rozdzielczości to wtedy dałoby się coś zauważyć. Przy takiej niskiej rozdziałce to wygląda całkiem okay, ale fajnie byłoby gdybyś jednak wrzucił nieco większe fotki
coś mi nie idzie z tymi fotkami ,a dla wszystkich zainteresowanych to galancie przepłaciłem teraz są na ebay.co.uk po 35 funtów plus przesyłka do polski nie wiem ale najwyżej 10, no cóż życie polecam bo jak za tą kasę to super sprawa.
nie jednolicie bo miałem problem z podkładem, ponieważ robiłem to wszystko na 3 razy. Różni się tylko ramka od radia którą będę poprawiał, a w sumie to będę robił ją jeszcze raz bo trochę za ciemna wyszła. No i ten element od regulacji dmuchawy bo zostawiłęm taki jaki był- jest bardziej w środku dlatego ciemniejszy odcień nie rzuca się w oczy. Listwę pod oknem dopiero przygotowałem do robienie. Na razie jeżdzę tak, za nie długo się za to zabiorę.
No i nie wiem... dla mnie efekt jest świetny ! polakierowanie, trwałe "drewienko" + karbon na zegarach na prawdę robi znakomite wrażenie
Dla tych co twierdzą że do dupy to wygląda no to chyba za bardzio zakochali się w roverkach:) bez urazy oczywiście;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum