Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:19 Rachunek zysków i strat
Robił ktoś coś takiego kiedyś. Potrzebuję zrobić to w projekcie i się zastanawiam jaka powinna być prawidłowa forma tego
W kosztach powinno być zawarte:
1. dystrybucja
2. koszty materiałów
3. robocizna
4. produkcja
5. usługi
6. amortyzacja
7. koszty stałe
8. reklama
9. płace dla pracowników
10. serwis posprzedażowy
11. reklamacje
12. podatek
Jeśli ktoś coś takiego kiedyś robił proszę o info lub podpowiedź
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
walkie to ma być rachunek dotyczący formy odlewniczej. I właśnie się zastanawiam jaki to ma być rachunek. Jedno jest pewne na koniec ma wyjść mi odpowiedź typu "po ilu sztukach lub po jakim czasie zwróci się nasz produkt"
wiem walkie. Właśnie według tego z Wiki próbowałem robić, tzn robiłem według tej postaci ogólnej. Wyszedł mi koszt, ale jak to teraz zrobić tak by wyszło mi po jakim czasie się zwróci lub po ilu sztukach
Jeszcze jedno pytanko. Jeśli moja cena produktu to 100.00 euro to według wikipedii przyjmuję jako pierwszy koszt przychód ze sprzedaży netto czyli wartość 100.000 pomniejszoną o wartość 22% podatku czy inaczej
Bo na końcu jest też mowa o tym żeby od wartości brutto odjąć podatek i wychodzi koszt
Mi się wydaje że jednak w pierwszym mam podać 100.000 bo po co odejmować podwójnie podatek
Jeśli brutto to wszystkie koszty przyjmuję bez podatku, a jeśli netto to po odtraceniu podatku, tak mam to rozumieć ???
Chyba się z lekka zakręciłem bo w wikipedii w tym schemacie ogólnym jest napisane raz brutto raz netto
A ten podatek dochodowy co odtrąca się na końcu to robi się go z sumy wszystkich kosztów czy tylko z kosztu sprzedaży produktu czyli tych 100.000 euro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum