Wysłany: Pon Cze 14, 2010 09:24 [rove 214 96] problem z immo i i gdzie wtyczka pod komputer?
Mam problem z roverem 214 z 96r, po wymianie akumulatora zwarjował immobilajzer, na początku nie działał centralny zamek potem raz palił raz nie, teraz skutecznie blokuje odpalenie samochodu, (oczywiście nie mam kodu) pierwsze co zrobiłem to wymieniłem baterie bo już keidys raz juz to robiłem, nic to nie pomogło udałem się do fachowca od pilotów okazło sie że nie nadaje, naprawił go co sprawdziłem u innego fachowca probowałem zaprogramowac go na wszystkie sposoby jakie opisujecie i nic. czy została mi tylko laweta i do serwisu czy jest jakiś inny sposób?
Mam jeszcze pytanie gdzie podłącza się komputer w celu diagnozy w tym modelu
Prosze o pomoc bo juz mi opadają ręce i powoli mam dość tego auta
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 09:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 21:13
Ale auto coś reaguje na wciskanie guzików, albo kręcenie kluczykiem?
Spróbuj odpiąć akumulator na dłużej. Podepnij go, pozamykaj klapy i drzwi i spróbuj zamknąć z pilota, może zadziała.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
tedi jesteś z wawy, wiec podjedź do mariusza418 ... on Ci sprawdzi tego pilota, kup i doprogramuj drugiego i odczytaj kod immobilizera i bedziesz miał spokój. A jakiś elektronik rozbierał go i sprawdzał czy wszystkie luty są w porządku
hej brt jestem z wawy byłem u speca od alarmów na zelaznej co prawda sprawdził mi pilota sam widziałem że nadaje ale nie potrafił odnaleźć wtyczki od kompa czyli mariusza418 mogł by mi pomóc w tej kwestii
mariusz ma testbooka i jeśli masz sprawne piloty (najlepiej dwa od razu) to Ci je wprogramuje do auta (bo samochód się uczy pilotów a nie odwrotnie ) Mariusz to expert od roverków, więc spokojna głowa napewno pomoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum