Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam serdecznie! Mam takie pytanko, padł mi akumulator i chcę kupić nowy. Mógłby mi ktoś doradzić jaki kupić aby służył jak najdłużej i najlepiej?( jakiej firmy, jaka pojemność i prąd rozruchowy,itp.) Dzięki serdeczne!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 20, 2011 23:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 16:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam serdecznie! Mam takie pytanko, padł mi akumulator i chcę kupić nowy. Mógłby mi ktoś doradzić jaki kupić aby służył jak najdłużej i najlepiej?( jakiej firmy, jaka pojemność i prąd rozruchowy,itp.) Dzięki serdeczne!
Standaryzacja produkcji akumulatorów (normy techniczne, procesy produkcyjne) pozwalają na duże zbliżenie żywotności obecnie produkowanych akumulatorów. Nie tak jak to było kiedyś. W związku z tym zakładając, że nie będzie on "Made in China" mamy prawo przypuszczać, że będzie on działał w sposób prawidłowy minimum 5 lat. Niemniej jednak żywotność akumulatora (Niech cię nie zmyli nazwa "BEZOBSŁUGOWY") zależy głównie od prawidłowej jego eksploatacji.
Kwestią znaczącą przy zakupie jak wiemy najczęściej bywa marka, lub/i cena...
Proponuję zakup akumulatora produkcji dowolnego kraju będącego członkiem UE za wyjątkiem rodzimych produkcji.
jaka sugerowana pojemnosc jest do roverka 620si 2.0 benzyna. W moim roverku siedzi V12 62ah 540A .Tzn siedzial bo teraz czesciej przebywa w domu bawiac sie z prostownikiem.
A wiec czy ktos mial stycznosc z ta firma produkujaca akumulatory "Bater Mott", ponadto jesli juz to ktora pojemnosc 55 czy 62 ?
http://allegro.pl/akumula...1751366818.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum