Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!!! Wczoraj pożyczyłem samochód siostrze.Przed przekazaniem go sprawdziłem wszystkie płyny i dolałem ok.0,5l wody do chłodnicy (muszę tak robić co ok.2 miesiące gdyż poci mi się parownik lpg).Wszystko pozostałe było ok.Dojechała do pracy bez problemu a wracając zajechała na stację i zauważyła plamę wody.Do domu ze stacji było ok.2km więc pojechała.Wieczorem wyszła sprawdzić czy nic nie cieknie i znowu pojawiła się spora plama.Zadzwoniła do mnie i kazałem jej dolać wody i mówiła ,że weszło ok.3l.Ja dzisiaj od rana zrobiłem nim sporo kilometrów i nic nawet nie kapnęło.Poziom jest idealny.Co to może być??? Pomóżcie proszę gdyż w zwartek ruszam w trasę 1600km...
Sebastian
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 12:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 17:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym obstawial pompe wody, mialem podobnie w seicento kiedys. Silnik pracowal zero wyciekow jak ostygl plama pod autem. Pompa maiala zuzyte uszczelnienie walka i jak dostawala temperatury to jeszcze trzymala, jak ostygla to kurczacy sie uszczelniacz puszczal. Poza tym w wiekszosci pompy maja komore odparowujaca (bo kazda pompa minimalnie cieknie na walku) ktora zbiera te wycieki i cieplo silnika odparowuje te "wode" silnik zimny ,leci pod auto.
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 21:12
sebol11 napisał/a:
Poziom jest idealny.Co to może być???
Nie ma co zgadywać skąd bo i tak nic nie wymyślimy tylko podjedź do warsztatu lub wejdź sam pod samochód i zobacz skąd faktycznie leci. Może być chłodnica, któryś wąż, opaska mogła puścić, króciec wody strzelić, woda z parownika klimatyzacji, itp. itd. Przed sprawdzeniem najpierw uruchom auto niech się nagrzeje układ. Jak sprawdzisz to napisz co było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum