Wysłany: Sob Lip 10, 2010 16:09 Re: [all] Pilot problem
Rabitt napisał/a:
czy można dokupić pilot czy co?
Oczywiście, że można kupić drugiego pilota i zakodować go za pomocą T4.
Na Allegro można dostać używany za około 50zł(sam kupowałem kilka dni temu)
Nowy to niestety nieco większy wydatek...
więc tak owszem jak poprawie luti itp to zaczyna działać ale pare h i siada imo mam z komputera wykasowane wiec moge go odpalić przekaznikiem ale bez przesady ze za kazdym razem jak bede chcial gdzies jechac to bede musial puche z przekaznikami wyciagac i odpalac nim co do kodu awaryjnego jakiś krudki opis tego ?
Rabitt, Po pierwsze naucz się szukać ! do góry masz piękna i wszechwiedzącą wyszukiwarkę
po drugie pozwolę sobie zacytować użytkownika 'fearless'- usunięty nota bene
Cytat:
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 16:18 Pisownia
A tak w wielkim skrócie, gdyby jednak nie chciało Ci się szukać:
1. Bateria, zamocowanie baterii - poprawić, przelutować.
2. Tzw. zimne luty - zlikwidować. (sprawdź czy ścieżki na pilocie są całe)
3. Rezonator Kwarcowy - sprawdź czy na wyjściu z pilota jest sygnał (oscyloskopem - chyba)
4. Wymiana Kwarcu.
5. Sprawdź czy wszystko ok z przyciskami, czasem trzeba poprawić ich przylutowanie
6. To o czym tylko słyszałem - wiązka przewodów w tylnej klapie - jeżeli przetarta izolacja - trzeba zaizolować.
7. Wyjmij baterię, rozładuj pilota naciskając kilkakrotnie przyciskami, otwórz samochód z kluczyka, włóż baterię, synchronizacja.
8. Czasem pomaga odłączenie akumulatora i odczekanie chwilę - kasują się błędy immo - i potem synchronizacja.
9. Jak powyższe nie pomogą - kup pilota i udaj się celem zaprogramowania (najlepiej 2 piloty na zapas)
Wszystkie powyższe informacje są na forum, potrzeba tylko odrobiny wysiłku żeby je znaleźć.
Kod do immo jest 4 - cyfrowy i powinien być na blaszce przy zestawie pilotów, spotkałem się też że jest wypisany na karcie (taka jak bankomatowa) i znajduje się z kompletem dokumentów. A ten kod co w środku to może 3TXA lub 3TXB.... ? jeśli tak to jest to model pilota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum