Wysłany: Sro Lip 21, 2010 21:37 [MG ZR] Problem z turbo
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam jestem tu nowy . Mg Zr kupiłem ok 3 miechy temu , do tej pory wszystko było ok az do zeszłego poniedziałku kiedy wracając z pracu usłyszałem dziwne szzzzzzzzzzzzzzzzz przy wkręcaniu sie turbo. Samochud zachowuje sie jak zwykły diesel , jest strasznie słaby i max rozbujałem go do 120
Bardzo prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 01, 2010 21:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 21:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
"Ponadto dość częste jest uszkodzenie przepływomierza. Objawia się spadkiem mocy na wyższych obrotach, oraz wzrostem spalania. Można na próbę odpiąć wtyczkę od przepływomierza i zobaczyć czy jest różnica w zachowaniu auta.
Warto też sprawdzić szczelność przewodów powietrznych prowadzących od turbiny, poprzez intercooler do kolektora ssącego. Najłatwiej to sprawdzić obserwując, czy gumowe rury "puchną" po dodaniu gazu. Jest to prawidłowe zachowanie."
standard .... proponuję rozejrzec się za nową rurą ... z łataniem róznie bywa a skoro wąż strzelił, to już jest "napity" olejem i dlatego nie ma właściwej wytrzymałości.
shaggy,
witam, mam pytanie
kuplem niedawno mg zr 2.0 itd 83 kw i nie wiem jaki rozrzad i gdzie kupic , u nas w sklepach nie wiedzieli do jakiego silnika szukac , czy wiesz cos na ten temat ?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 13:47
tomowma, to zmień sklepy - rozrząd taki sam jak do słabszej wersji tego silnika, ewentualnie popytaj o rozrząd do silnika rover 25 iDT, graty są te same bo to w sumie ten sam model. Boże co za matoły w tych motoryzacyjnych pracują . Zawsze możesz w necie zamówić, np na tomateam.pl to sklep jednego z forumowiczów, z tego co wszyscy piszą jest tanio, a i doradzą co i jak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum