Wysłany: Wto Sie 10, 2010 21:03 [r220 coupe] Kierownica z MG TF do Kanciaka
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Moja kierownica w Tomcacie jest już trochę sfatygowana a widząc śmieszne ceny na allegro postanowiłem wymienić ja na nową... i teraz pytanie czy mogę sobie dopasować z R25 lub dowolnego R200 ( zapewne nie) jak to sprawdzić i czym się kierować ktoś robił podobny zabieg? Druga opcja która tez mnie interesuje zmiana na fajniejszą mniejszą kierownice z MG TF
_________________ Tomcata na części info na PW
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pią Lis 19, 2010 17:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 21:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gadałem z Tomim_114 i on miał kiere z TF'a (nawet z guzikami do zmiany biegów) w roverku 100, mówił, że czy kiera pasuje zależy do tego czy mamy ten duży cyz mały wieloklin...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Gadałem z Tomim_114 i on miał kiere z TF'a (nawet z guzikami do zmiany biegów) w roverku 100, mówił, że czy kiera pasuje zależy do tego czy mamy ten duży cyz mały wieloklin...
guziki raczej mi się nie przydadzą więc będę szukał bez co do samej kiery wygląda na to ze najlepiej jak bym przymierzył hmmm
hmm... też poruszałem ten wątek do mojego kanciaka.
Kierownica wygląda ok ale samo rozwiązanie z tyłu podłączenie kostki do klaksonu etc.
W moim kanciaku wszystko opiera się na aluminiowym pręcie(keirownica) który styka się z układem kierowniczym(drązkiem etc) . i problem tkwi że nowe kierki mają takie tyły jak na zdjęciach. A mój kanciak ma tył zupełnie płaski
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja jeszcze nigdzie nie spotkałem takiej kierownicy która była by ok. odkręć swoja i zobacz jaki masz Ty może w coupe wychodziły takie jak w 200-400 etc
Z tego co wiem to sprawa sie ma tak że jak masz deskę tą co w Concerto stosowano i starą kierownicę to nie załozysz nowszych. Tak pisał kiedyś Tommi w jakimś temacie. Wychodzi na to że jeśli masz wersję po faceliftingu jak ja to bez problemu podejdzie. Wiem na pewno bo u mnie juz siedziała od 25 ze sterowaniem. Mam 97 rocznik i deske już po faceliftingu czyli tą okrągłą co w 200 występuje oraz reszcie 25 i mg
ja jakiś czas temu kupiłem kierownicę od ZR'ki, a mam 400. Kierownica weszła bez problemu, tylko kierunki nie chciały odbijać, więc przełożyłem samą poduszkę, a kierownica leży w szafie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum