marynabiala, ręczny to tarczobęben więc wymieniasz tarcze hamulcową z klockami i jest ok. No i oczywiście szczęki hamulcowe od ręcznego. Najpierw sprawdź czy nie wystarczy podciągnąć linki (i nie używaj podczas jazdy bo to hamulec postojowy!!!).
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 14, 2010 10:31
Zukowaty, zaraz naczy w 75 nie można ręcznym w czasie jazdy się wspomagać?? Bo mnie właśnie zastanawia, bardzo dobrze mój ręczny trzyma jednak jeśli zaciągam go w trakcie poruszania kol to słyszę takie bardzo głośne stukniecie pojedyncze. Myślałem ze to jakaś awaria, czy dobrze rozumiem ze ręcznego w 75 nie można używać w czasie poruszania i to że jest to stuknięcie to nic się nie psuje tyko ja go źle używałem?
hvil, zgadza się, dobrze rozumiesz. W większości nowszych aut z tarczami na tyle jest hamulec postojowy a nie typowy ręczny do ślizgania się (dlatego mam Poldka ) Szczęki na tarczobębnie są bardzo malutkie i przy używaniu ich podczas jazdy albo się szybko zużyją albo pozrywasz okładziny.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 14, 2010 17:39
a to ze jak zaciagne w trakcie jazdy i cos stuka to zle uzywalem a nie cos zpsute jest?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum