Wysłany: Wto Sie 17, 2010 22:18 [MGF] Klocki hamulcowe, tarcze
planuję stopniową modernizację układu hamulcowego w moim MGFie. Na razie potrzebuję klocków na tył (a potem też trzeba wymienic z przodu) - coś co będzie dobre na codzien ale nie nawali także podczas agresywnej jazdy, no i fajnie by było jak by może ładniej wyglądały.
Gdzieś coś czytałem o jakichś zielonych.. nie pamietam albo Brembo albo EBC, co polecacie?
A do tego za jakiś czas będzie potrzeba wymiany tarcz - pan ze sklepu z hamulcami na allegro powiedział że nie ma sprzętu do mojego samochodu Tarcze tak samo - dobre do jazdy na codzien ale też odpowiednio zachowujące się podczas agresywniejszej, gwałtownej jazdy - wentylowane? Nacinane? co możecie polecić? Najlepiej w oryginalnym rozmiarze żeby nie bylo potem problemów z wielkością i rodzajem felgi itd.
MGF 1.8 120KM 1999r.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 22:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
planuję stopniową modernizację układu hamulcowego w moim MGFie. Na razie potrzebuję klocków na tył (a potem też trzeba wymienic z przodu) - coś co będzie dobre na codzien ale nie nawali także podczas agresywnej jazdy, no i fajnie by było jak by może ładniej wyglądały.
ładnie wyglądało? hehe a tak na poważnie Polecam klocek TRW powinieneś dostać u Tomiego w http://www.tomateam.pl w innych sklepach i na allegro będzie problem ewentualnie ebay uk
Mad napisał/a:
Gdzieś coś czytałem o jakichś zielonych.. nie pamietam albo Brembo albo EBC, co polecacie?
EBC Green klocek nie jest tani a właściwości ścierne na poziomie proponowanego TRW lub słabsze ( zapłacisz za EBC x2 drożej za to ze ma blaszkę pomalowana na zielono...)
Mad napisał/a:
A do tego za jakiś czas będzie potrzeba wymiany tarcz - pan ze sklepu z hamulcami na allegro powiedział że nie ma sprzętu do mojego samochodu Tarcze tak samo - dobre do jazdy na codzien ale też odpowiednio zachowujące się podczas agresywniejszej, gwałtownej jazdy - wentylowane? Nacinane? co możecie polecić? Najlepiej w oryginalnym rozmiarze żeby nie bylo potem problemów z wielkością i rodzajem felgi itd.
Co do tarcz tez polecam Tomiego zapytaj co ma obecnie na stanie chociaż do tej mocy i wagi samochodu nie ma co kombinować tylko seryjne gładkie tarcze.
Kolega praktis podał linka gdzie oceniamy jakość klocków i tarcz ostatnio przekonałem sie do marki Mintex produkt bardzo wysokiej jakości w przystępnej cenie sam na tym jeżdżę.
MGF 1.8 120KM 1999r.
Przede wszystkim wyminiłbym zaciski na komplet z TF 160. Robi robotę, tylko niestety taki zestaw nie wejdzie do 15-calowej felgi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum