Wysłany: Pią Sie 20, 2010 18:45 [R620] Ile za wymianę rozrządu?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
ile może kosztować wymiana rozrządu? Czy cena 770 zł za rozrząd bez pompy i wymianę jest do zaakceptowania? Właśnie dowiedziałem się u mechanika o koszty i to podobno "po znajomości", jednak jak dla mnie to zdecydowanie za dużo raczej. Same części mają kosztować 620 zł + 150 robota.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 22, 2011 22:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 18:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moim zdaniem za niekompletny rozrząd stanowczo za dużo. Cena robocizny natomiast części dużo za dużo.
Ja w swoim R400 SDI (te same silniki) 2 lata temu za cały kompletny rozrząd + pasek wielorowkowy zapłaciłem 650PLN-ów +200 robociznę.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Może doliczył jeszcze pasek wieloklinowy + napinacz???
Dowiedz się jakie konkretnie są to części. Robocizna - OK, a części spróbujemy znaleźć tańsze i markowe.
Spokojnie. Oprócz rozrządu( 2 paski + 3 rolki) czy wymienił Ci też pasek wieloklinowy z napinaczem w tej cenie? Jeśli tak to moim zdaniem OK. (340 zł + robociznę zapłacę niedługo za wieloklinowy z napinaczem SKF)
Wydaje mi się, że nie jest tak źle cenowo u Ciebie (bardzo dobre części i tania robocizna) Ja miałem swoje części z tomateam ale robocizna wyszła mnie więcej bo chciałem wymieniać przy okazji czwartą świecę za pompą wtryskową, a od wymiany sprzęgła się zaczęło.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Wołów
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 22:27
czyli wychodzi 620 za dwa napinacze, jedną rolkę i dwa paski rozrządu? Troche drogo ja mam na takich samych częściach złożony od 45 tys km i sobie chwale narazie cisza i spokoja ale za komplet wlasnie taki placilem cos kolo 480 zł... A tak poza tym to jak myslicie dobic do 60 i wymieniac czy tak do 80 tys? Pozdro!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum