Wysłany: Pon Sie 30, 2010 16:33 [R 75] Proszę o opinię - alle grot
Witam wszystkich!
Jestem nowy i w najbliższym czasie będę przymierzał się do zakupu R75, interesuje mnie zdecydowanie wersja z największym silnikiem benzynowym i z automatyczną skrzynią. To 2 najważniejsze warunki
Auto sprowadzone z Francji, jest to egzemplarz z 2002 roku, w jednej z najbogatszych wersji wyposażenia. Auto jest czyste i bardzo zadbane, oryginalny przebieg 120 tyś km.
Jest to auto z roku modelowego 2003, świadczyć o tym mogą: zmienione lusterka boczne, nowszy wzór aluminiowych felg, blenda chromowana tylnej klapy etc.
Rover 75 jest autem klasy wyższej średniej, bezpieczeństwo zapewnia mocna konstrukcja nadwozia, ABS, 4 poduszki powietrzne. Piękna limuzyna w topowej wersji wyposażenia, w najmocniejszym benzynowym silniku.
6 cylindrowy widlasty motor o pojemności 2497 cm3 dysponuje mocą 177 KM co gwarantuje autu niezwykłą dynamikę i moc. Auto jest w bdb stanie technicznym, silnik pracuje cicho i bardzo elastycznie, zawieszenie jest w bardzo dobrym stanie.
Bardzo bogate wyposażenie dodatkowe do głównych atutów jego wyposażenia możemy zaliczyć:
- 4 x airbag (czołowe, boczne)
- nawigacja satelitarna + TV telewizja + zmieniarka Alpine 6 CD
- lusterko fotochromatyczne + sensor deszczu (automatyczne właczanie się wycieraczek w przypadku opadu deszczu)
Auto było delikatnie udezone przednia lewa stroną.
Widać to na spasowaniu grila z maską.
Delikatne przesunięcie mocowania przedniego lewego halogenu.
Zdeżak przedni po lewej stronie wygląda na polerowany i lakierowany.
Najbardziej udeżenie od lewej strony widoczne jest na zdjęciu gdzie jest widoczny przedni pas od góry.
Było cos robione z podłogą w bagażniku, ale delikatnie.
Wygląda na typową stłuczkę najechaniową w korku.
Przedni lewy słupek dzwi, ślady lakierowania, dzwi też musiały dostać
(Lakier na czujniku otwierania dzwi).
Spasowanie chromowej listwy z napisem Rover na dzwiach zdradza to że próg był malowany.
Ogólnie to autko wygląda mi na to jak by delikatnie dostało z tyłu i było popchnięte na inne auto, ale delikatnie i w wyniku tego popchnięcia przytarło o cos od dołu lewymi dzwiami.
Moją wersję potwierdził mój znajomy lakiernik.
Ogólnioe to od strony blacharskiej jest ono naprawione po tej stłuczce bardzo dobrze nie licząc delikatnych potknięć.
Ja bym go brał biorac pod uwagę wyposażenie.
Bogatszy o opisana tutaj więdzę spróbuj zbic z ceny.
Myślę że 500-1000zł jest do urwania.
Auto godne uwagi tak czy inaczej.
Oczywiście przed zakupem zalecił bym sprawdzenie przebiegu po VIN.
Jeśli podasz mi na PM VIN mogę go sprawdzić pod względem przebiegu i napraw.
Auto było delikatnie udezone przednia lewa stroną.
Widać to na spasowaniu grila z maską.
Delikatne przesunięcie mocowania przedniego lewego halogenu.
Zdeżak przedni po lewej stronie wygląda na polerowany i lakierowany.
Najbardziej udeżenie od lewej strony widoczne jest na zdjęciu gdzie jest widoczny przedni pas od góry.
Było cos robione z podłogą w bagażniku, ale delikatnie.
Wygląda na typową stłuczkę najechaniową w korku.
Przedni lewy słupek dzwi, ślady lakierowania, dzwi też musiały dostać
(Lakier na czujniku otwierania dzwi).
Spasowanie chromowej listwy z napisem Rover na dzwiach zdradza to że próg był malowany.
Ogólnie to autko wygląda mi na to jak by delikatnie dostało z tyłu i było popchnięte na inne auto, ale delikatnie i w wyniku tego popchnięcia przytarło o cos od dołu lewymi dzwiami.
Moją wersję potwierdził mój znajomy lakiernik.
Ogólnioe to od strony blacharskiej jest ono naprawione po tej stłuczce bardzo dobrze nie licząc delikatnych potknięć.
Ja bym go brał biorac pod uwagę wyposażenie.
Bogatszy o opisana tutaj więdzę spróbuj zbic z ceny.
Myślę że 500-1000zł jest do urwania.
Auto godne uwagi tak czy inaczej.
Oczywiście przed zakupem zalecił bym sprawdzenie przebiegu po VIN.
Jeśli podasz mi na PM VIN mogę go sprawdzić pod względem przebiegu i napraw.
Szacunek za tą wypowiedź! Zapewne pojadę w najbliższym czasie obejrzeć samochód i dam znać jak wrażenia i negocjacje - zdobędę też numer VIN i będę się w tej sprawie kontaktował. DZIĘKI!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum