Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 22:08
Kabel od spawarki czyli tak jak ja się domyślam musi być dość gruby. + ciągnij z aku, a mase bierz z karoserii. audio nie bedzie miało nie wiadomo jakiej mocy wiec nie musisz ciągnąć z aku. I przydało by się żeby kable sygnałowe szły w drugim progu niż +. ale jak kupisz dobry wzmak i dobre przewody sygnałowe to nie powinno byc zakłóceń.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 22:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kabel spawalniczy jest tańszy od tych dedykowanych do car audio ma grubą izolację i stosowany jest w spawarkach. Najczęstsze oznaczenie to OSXX gdzie w miejscu XX jest przekrój czyli np OS25
Dostaniesz taki np. w Asaju w Siedlcach. W Sokołowie nie wiem gdzie możesz dostać.
kris-tofer napisał/a:
a - minus też do akumulatora ciągnąć? czy można gdzieś do karoserii?
Śmiało z karoserii. Najlepiej pod śrubę która mocuje siedzenia bądź inna solidna śruba.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
to są tylko głośniki midbasowe tak? a mi chodzi o cały zestaw. PEWNIE zdecyduje się na wspomniane GMS bo są w przyzwoitej cenie + jeden ze wzmaków które polecacie, przetestuję też tego mojego suba
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 22:43
ja bym wybrał DSK. fakt ze kosztuja 500zł ale za to jak graja.
i tak jak już AdrianWWL, powiedział to na oryginalnym radiu dużo nie zyskasz. warto pomyslec nad nowym.
zimek-1985, Hertz DSK sam pokazywałeś aukcję kosztują 250zł
Co ma radio do jakości dźwięku? przecież jak mniemam tym zajmuje się wzmacniacz, głośniki no i kable... Jak już pisałem nie chcę do 75 wrzucać radia 2DIN bo te fabrycznie montowane czyli Alpine sympony dobrze się komponuje.
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 23:03
sory pomylilem modele DSK i ESK.
a co do radia to podstawa. to z niego wydobywa sie dziwiek. to radio posiada procesor dziwieku. wiec dobre radi to podstawa. choć przyznam ze nigdy nie słyszałem jak graja orginalne z R75
Zamiast kupować dedykowane kable do audio, które często mają tylko domieszkę miedzi (szczególnie te tańsze), kup sobie kabel spawalniczy (100% miedzi). O coś takiego np.:
http://allegro.pl/przewod...1213370597.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum