Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 20:04 [R600] Głośniki - jak zdjąć osłonę głośników na tylnej półce
Witam, tak jak w temacie, nie wiem jak zdjąć osłonę tylnych głośników w moim roverze 620, nie chcę nic robić na siłę i niczego ułamać. szukałem w archiwum, jednak nikt nie miał takiego problemu, który wydaje się całkiem banalny
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Cze 15, 2011 14:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
JJJJ [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 20:10
podważ np. płaskim śrubokrętem powinna zejść tylko z wyczuciem dasz rade na pewno
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 07:41
tak dokladnie to maskownica ma 4 mocowania - dwa zatrzaski od strony kierownicy i 2 "zakladki" od strony bagaznika. wkladasz srubokret od strony kierownicy pomiedzy plastik, a polke i podwazasz, a potem wystarczy dzwignac wyzej i wyjac w kierunku kierownicy
p.s. jesli chcesz wymienic tylko glosniki na inne, to licz sie z tym, ze pomimo wymiarow moga nie pasowac ksztaltem i bedziesz zmuszony zrobic wlasne dystanse. ogolnie ori plastikowe nie grzesza sztywnoscia, wiec i tak lepiej wykonac z mdf-u
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 163 Skąd: Z KOBRY
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 13:16
seyfer napisał/a:
ja spokojnie palcami te maskownice zdejmowałem, połamać raczej ciężko
zgadzam się.. z seyfer'em palcami wychodzi znakomicie a co do dystansów no to prawda że lepiej wykonac/zlecic komus robote z dystansami bo te ori siedzą znakomicie ale jak ktos chce wsadzic tam inne głośniki proponuje zaopatrzeć sie w porządny śrubokręt (MAŁY) żeby odkręcić te srubki od dystansu boo pierwsze 2dwie ida cool ale te z tyłu to trzeba troche sie wygimnastykować..wiem co mówie sam wymienialem w R620 tylne głośniki i wiem co to za katorga.Pozdrawiam
Dziękuję Panowie bardzo jutro to wykonam, z dystansami jednak nie będę walczył, chcę tylko wyjąć głośnik który mam teraz zamontowany, coś w nim nie łączy, muszę naprawić i włożyć spowrotem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum