pierwszy objaw to zły skład mieszanki - wyjdzie to na analizatorze spalin (u mnie były mocno przekroczone CO oraz HC)
spadek mocy, "kangurki" szczególnie na zimnym, często pojawia się szarpanie przy ruszaniu
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 163 Skąd: chorzow
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 20:02
gorgoroth80 napisał/a:
pierwszy objaw to zły skład mieszanki - wyjdzie to na analizatorze spalin (u mnie były mocno przekroczone CO oraz HC)
spadek mocy, "kangurki" szczególnie na zimnym, często pojawia się szarpanie przy ruszaniu
Polecam analizator - on prawdę Ci powie
hi
jak juz go zdiagnozowales to kupiles mapa i go przelutowales wewnatrz steronika na plytce czy zapodales zamiennik z innrgo auta , czy po zmianie spaliny pwrocily do normy ?
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 20:03
mi kolega sprawdzal na kompie wyszlo czujnik podcisnienia na kolektorze ,ale potem jak z nim rozmawialem to powiedzial ze nie sprawdzal programu glebiej i to morze byc tez cos innego.moze tak byc?samochod porostu przerywa od czasu do czasu szczegolnie na piatym biegu.
U mnie nie był uszkodzony sam czujnik, ale zatkany wężyk do niego lecący - całkowicie zatkany (stały odczyt 107kPa chyba) - po wymianie wężyka wszystko ok, a skład spalin powrócił do normy
Dodam, że komputer nie zarejestrował żadnego błędu - po prostu wykres z czujnika był linią prostą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum