Witam,
W weekend zamierzam nabyć R 75, ale że jestem kompletnie zielona w tym temacie, proszę Was o pomoc, aby ktoś przyjrzał się zdjęciom i powiedział na swoje oko, czy nie był bity no i przebieg trochę taki mały więc pewnie kręcony. A i na co zwrócić uwagę przy zakupie tego silnika, żeby się nie okazało, że to jeżdżąca awaria Czy będzie problem z częściami. Słyszałam, że drogie części to mit, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w ten mit.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, porady i spostrzeżenia.
Wersja bardzo uboga,nie ma nawet halogenów o alufelgach nie wspomnę,zgadzam się z Tobą,że przebieg jest mocno zaniżony,ciekaw jestem co tam nasmarowano w książce serwisowej.
_________________ był Peugeot 406 1,8 16V,Alfa Romeo 166 2,5 V6 24V wiele innych,jest Rover 75 CDTI i Alfa Romeo 145 1,4 TS
Sprzedam:http://otomoto.pl/rover-75-100th-anniversary-limited-edit-C14801047.html
No to nici z zakupu bo to było jedyne upatrzone autko a tak się już ucieszylam. Choć jak patrzę na inne to tez jakies takie jakby bite może ten rocznik 2004 po lifcie tak ma? Czy ewidentnie sprzedawca chce nabić mnie w butelkę co gorsza żerować na mojej niewiedzy...czy zawsze prz xenonach musza byś spriskiwacze?
Z tego co widzę w tym konkretnym samochodzie są reflektory soczewkowe,w związku z tym nie maja one spryskiwaczy.Co do ubogiego wyposażenia:klimatyzacja manualna,poza ABS brak jakiegokolwiek innego systemu (występuje w Roverach jeszcze ASR),brak czujników cofania,brak nawiewu na tylna kanapę,brak .... itd,itd,jednym słowem jak na Roverka to golas.
_________________ był Peugeot 406 1,8 16V,Alfa Romeo 166 2,5 V6 24V wiele innych,jest Rover 75 CDTI i Alfa Romeo 145 1,4 TS
Sprzedam:http://otomoto.pl/rover-75-100th-anniversary-limited-edit-C14801047.html
Paulajna! Dodaj proszę zrzut ekranowy ogłoszenia zgodnie z zasadami kącika.
Brak zrzutu ekranowego kwalifikuje temat do usunięcia.
Jeśli nie wiesz, jak wykonać zrzut ekranowy, zapoznaj się z tym tematem
[/*#$%#*]
[scroll]
Nie mogę tego wykonać bo korzystam tylko i wyłącznie z netu w komórce [/scroll]
W opisie "najbogatsze wyposażenie" a z tego co widzę to jedno z biedniejszych. np. w najbogatszych występuje inny wyświetlacz komputera pokładowego i radio.
-HALOGENY - chyba w bagazniku luzem leżą bo na pewno ich nie ma
- SOCZEWKOWE REFLEKTORY - mało spotykalne, aczkolwiek samochód miał loda z przodu skad też inny odcień zderzaka
- KOMPUTER - brak komputera pokładowego
- PAKIET CHROM- chyba na oczy go nie widział
poza tym brak zaślepki od zbiorniczka spryskiwaczy ( tez to gdzies zgubiłem w drodze)
rura od intercooler'a pekła i na opaskach ja zlepili ?
No ten już się mniej mija z prawdą:) ale...
znowu trochę golas z niego. Fakt, że jest już pełen komputer i tempomat, ale w Roverkach można spokojnie kilka "bajerów" więcej mieć.
Fotki mogłyby być lepsze, ale z tego co widzę to maska krzywo leży.
Tyle z mojej strony:)
Fotki takie małe ale wygląda ok. Wyposażenie biedne - zależy czego oczekujesz od auta. Tapicerka na tylnej kanapie brudna, z klapy bagażnika odpadło "i" z napisu (CDTi) Może poproś sprzedającego o dodatkowe (lepsze) zdjęcia, także bagażnika.
http://allegro.pl/czarny-...1235503264.html a propos jeszcze tego ogłoszenia - wiem, czepnełam się, bo akurat mi sie podoboa, sprzedawca przesłał mi nr VIN SARRJHLHX5D34O77O sprawdziłam i wyszło, że jest wyposażenie Class 2, i teraz jak to faktycznie sprawdzić? na pewno gdzieś na forum jest specka całości, co powinno być i czy on rzeczywiście mógł być bity? i czy rzeczywiście nie jest wart tej ceny? Jak oceniacie automaty w R75? no jest piękny, ale Wy lepiej się znacie, więc posłucham się mądrzejszych...
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 14:47
Paulajna napisał/a:
że jest wyposażenie Class 2, i teraz jak to faktycznie sprawdzić?
Zdjęcia poniżej
Paulajna napisał/a:
http://allegro.pl/czarny-...1235503264.html a propos jeszcze tego ogłoszenia - wiem, czepnełam się, bo akurat mi sie podoboa,
Paulajna napisał/a:
i czy rzeczywiście nie jest wart tej ceny?
Podtrzymuje to co napisałem na PW. Naprawdę nie wart. Nie ma nawet webasto - w zimie będzie zimno. . Klima manual. Szyby tylne manual. I ta lewa strona robiona.
nie załamuj sie ..czekaj cierpliwie - jak sie uda można ładne auto za ladne pieniądze kupić - trzeba tylko łowic okazje ... można za 26000 kupić politingowego z 2005 z pełnym wyposażeniem
Powodzenia w szukaniu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum