Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Witam, od bardzo długiego czasu borykam się z następującym problemem. Z chłodnicy ucieka mi płyn, to tak w skrócie. Aczkolwiek problem jest bardziej zatrważający bo już kilku mechaników oglądało auto i nikt nie znalazł przyczyny. Ostatnio byłem u mechanika, podnieśli auto na wysokość 2 metrów, jeden z mechaników jakąś specjalną pompką tłoczył powietrze do zbiorniczka od borygo by wytworzyć ciśnienie, a drugi obserwował auto i z dołu i z góry.Niestety nie znaleźli wycieku. Chciałbym zaznaczyć, ze auto posiada instalację LPG i z tego co sprawdziłem 'trójniki' są plastykowe, więc zamierzam je zmienić na metalowe. Chociaż w ich okolicach nie ma śladu wycieku. Poza tym mógłby to być termostat i nieszczelne rurki(kolanka) ? Proszę o podanie listy rzeczy, które trzeba sprawdzić. Chciałbym raz na zawsze zakończyć tę sprawę. I chyba najważniejsze wyciek jest dość znikomy tzn ok 200-300 ml na ok 500km
z góry dziękuje za pomoc
pajda
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 15:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 09:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam ! masz na 100% to samo co ja miałem jakis 1 miesiac temu tez sie meczyłem z tym problemem:) sciagnij kolektor i pod spodem masz termostat mi zniego sie saczyło a nie było wogule widac bo odrazu odparowywało:) a tak pozatym zazdroszcze autka choruje na nie pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum