Piękna jest, sam wiele razy myślałem o skuszeniu się na alfę, ale ta opinia, i wujek mechanik też mi zawsze odradzał. Trzymam kciuki, żeby ten egzemplarz się sprawował jak najlepiej.
Diesel Samochody w sumie zupełnie różne. Jeśli chodzi o osiągi to MG ustępuje Alfie, ale nie jest to jakaś wielka różnica. W końcu to Gran turismo veloce. Osiągami więc w tej wersji silnikowej nie powala, ale za to prowadzenie jest miodne Jest jeszcze lepiej niż w MG, a przy tym znacznie bardziej komfortowo.
Alfy nie sa wcale przesadnie awaryjne. Tylko z racji zaawansowania technicznego drozsze i trudniejsze w naprawie. Nie tak dawno Alfosko/Fiatowski diesel 1.9 JTD (czy jakos tak) nawet byl lepiej oceniany niz swiete 1.9TDI VW To bardzo udany silnik. Szczerze to nigdy nie znalazlem na przegladzie innej usterki w Alfie 156/147 niz luz tylnego zawieszenia, przedni gorny sworzen wahacza ,wyciek oleju i czasem nie robimy emisji spalin bo wariator w benzynowkach juz tak halasuje ze strach gazu dotknac. .Wnetrza w 145/146 poskladane sa jakby z przypadkowych czesci ktore nie bardzo do siebie pasuja , ale juz w 156 ,147 i 159 materialowo wyzsza polka tylko jeszcze montażowo klasa srednia. Auta nie dla idiotow i ludzi co szukaja tylko srodka transportu bo po kupnie Alfy czasem trzeba majatek wydac zeby ja ogarnac po zaniedbaniach poprzedniego wlasciciela. O wygladzie i prowadzeniu nie trzeba wspominac bo to wlasnie co najlepsze w Alfie. Pisze tu o 156,147 bardziej bo tylko tymi modelami przejechalem sie wiecej niz przez linie diagnostyczna. Jedna rzecz dla mnie osobiscie w Alfie ponad inne auta to sposob szycia skorzanych foteli ,poprostu w porownaniu Mercedesowskie skorzane fotele wygladaja jak skajowe pokrowce w taksowce. Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Paź 21, 2010 21:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum