Wysłany: Sob Paź 23, 2010 19:03 Zmiana Monitora komputerowego
Witam nastał ten moment by sie pozbyć pudła Myśle o jakims LCD kasa jaka jestem w stanie wydac ok 500 zl . I co byście doradzili ? Nie robie w grafice ogolnie gram i ogladam filmy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 19:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mogły nawet minąć 3 lata Nadal w klasie low-end króluje matryca TN i większość monitorów w tym przedziale ma parametry zbliżone do siebie. Tak więc czy weźmiesz Samsunga, LG, Iiyame czy innego BenQ jakiś kolosalnych różnic nie będzie...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ja od ok 2 lat siedzę na Acer V223W 22' , nie jest to jakiś najnowszy i wyróżniający się monitor, zdaję sobie z tego sprawę i podaję jako przykład, ale do filmów i gier jest wystarczający, sprawdza się idealnie i nie ma z nim żadnych problemów.
Ja siedzę na monitorze Philips 190S z 2005r. 19' i niema najmniejszych problemów z nim, żaden piksel nie zdechła, nic się nie psuje, chodzi idealnie
Bo kupić sprzęt jakiś to nie problem, tylko później po np. 2latach może on trafić w moje ręce do naprawy bo producent z klopa wzięty...
Zastanów się czy 22' Ci potrzebne, ja mam 19' i w sumie 20' dla mnie to max by był, większy był by za duży nie ogarniał bym go.
Marki Samsung i Nec mają praktycznie to samo w środku (lubią padać skalery), Philips jest trochę inaczej zbudowany i czasem trafiają mu się co najwyżej zimne luty.
LG bym odradzał, ich produkty są chyba tak produkowane, aby rozpadały się krótko po gwarancji i nie dało się ich naprawić...
Mogły nawet minąć 3 lata Nadal w klasie low-end króluje matryca TN i większość monitorów w tym przedziale ma parametry zbliżone do siebie. Tak więc czy weźmiesz Samsunga, LG, Iiyame czy innego BenQ jakiś kolosalnych różnic nie będzie...
sama prawda będą się różnić głowie cena i gwarancją...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum