Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 18:13 [All] Car detailing...
Siemka,
Nie wiem czy w dobrym dziale piszę...
Jeżeli ktoś ma ochotę spróbować car detailingu, to mogę dać namiary na świeżo otwarty zakład u mnie w Świnoujściu. Robi to mój kolega, naprawde odwala kawał dobrej roboty.
Ostatnio widziałem jak zrobił Audi S8 z 2008 roku i starszą BMKę z bodajże 1996 z zajechanym lakierem to masakra.
Proces jest dość kosztowny i czasochłonny, usługa kosztuję ok. 2000zł i trwa średnio 4-5 dni, ale Panowie i Panie naprawdę warto.
Ja oczywiście swojego Roverka oddaję w jego ręcę, dzisiaj robił mi zacieki na masce, przy okazji robiąc całą i zrobił chrom na grilu, normalnie lusterko, byłem w szoku jak lakier może wyglądać po tym, po 3 etapach schodzi ok. 85% rys (nie wliczając tych "białych")
Zajmuje się również renowacją i odświeżaniem wnętrz, także skórzanych, przy całej zabawie także impregnacja i cośtam felg...
Polecam
_________________ Pozdrawiam,
edzio123
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 18:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a ja nie, po pierwsze każde lakierowanie obniża jego wartość, po drugie przy tym też da radę usunąć ogniska rdzy... no chyba że chcesz kolor zmienić np.
z tym suwaniem rdzy to nie wiedziałem, i ogólnie dalej nie potrafię sobie wyobrazić, skoro mam "bąble" obok spryskiwaczy, i uszczerbiony lakier na nadkolu, do żywego to wątpię, że twój kolega kosmetykami to naprawi napewno, w przypadku zdrowego lakieru, taki zabieg jest lepszy, ale w moim wypadku nie da zamierzonego efektu : )
Tzn. uszkodzenia do "żywego" napewno nie, ale bąble robi, widziałem to i nawet nie źle, z tego co wiem to robi zaprawkę z lakieru, usuwając najpierw rdzę, a potem przy działaniach to jakoś niweluje, nie wiem jak bo się nie znam
[ Dodano: Czw Wrz 23, 2010 12:30 ]
Zresztą sam będę oddawał w jego ręce mojego R45 i też mam kilka bąbli, rdzę na krawędzi klapy i niby ma to ładnie zrobić, jak będę po to dam znaka jak to wygląda i postaram się dobre fotki Roverka zrobić po "zabiegu"
Temat nie jest jeszcze tak stary, więc może nie zabijecie mnie jak odkopię
Musze powiedzieć, że pooglądałem sobie fotki w necie i filmiki i zaniemówiłem. Zachorowałem na to
edzio123, oddałeś już swojego?
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
edzio123, pochwal się swoim efektem po takim zabiegu, IMHO bardzo ciekawy temat i godny poruszenia , może warto by wydzielić dział Car Detailing, Auto Detailing, tym bardziej że staje się on coraz bardziej popularny w Polsce a na innych forach taki dział to już standard.
Owsze mój Roverek jest już po przemianie, dosłownie wczoraj go odebrałem, powiem Wam szczerze że jestem naprawdę zachwycony jak teraz wygląda moje zielone cacko fotki powinny się ukazać w przyszłym tygodniu, bo to kolega robił przed i po fotki, więc jak zgra, da mi to od razu wrzucę
Ja tez sie zastanawialem, ale u mnie na 2tys sie nie skonczy, poza tym chyba bede zmienial auto.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
edzio123, A ten kolega robi pojedyncze fragmenty jak np maska? chcę zlikwidować bąbel. Możesz dać mi do niego jakiś namiar? Do Świnoujścia mam około 20 km. tak więc mógł bym pokazać mu o co mi chodzi.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 20:41
Osobiście za 2.000 zł wolałbym na jakieś wakacje pojechać niż polerować autko. No chyba, że nie miałbym co z kasą robić to wtedy czemu nie.
A tak swoją drogą to czy przypadkiem takie odmładzanie lakieru nie odbywa się jego kosztem, tzn. spolerowanie części warstwy ochronnej? Kilka takich zabiegów i nie ma warstwy lakieru ochronnego. Mylę się?
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum