Wysłany: Pon Paź 25, 2010 17:48 [R75] Problem z odpalaniem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam szukam pomocy mam problem z odpalaniem mojego R75 99r diesel.Odpala po 20-40s krecenia rozrusznika bywa tez tak ze wogóle nie odpali.Jak psikne samostartem odpala bez problemu silnik pracuje super o wyłączeniu i szybkim załączeniu odpala bez problemu.Byłem na jakimś kompie wykazało błedy P5505-system podgrzewania wstepnego.P1E05-kontrola predkosci obrotowej silnika.Kupiłem nowy akumulator;nowe świece żarowe przczysciłem czujnik położenia wałka rozrządu..dalej to samo.RATUJCIE;;;;;;;;; i
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 19, 2010 17:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 17:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
problem prędkości obrotowej silnika, czy tiu nie chodzi o czujnik położenia wału? jak już odpalisz samochód i pracuje sobie na biegu jałowym, to czy nie zauważasz po wskazówce obrotomierza falujących obrotów?
Silnik pracuje równo tak mi się wydaje -jeszcze to dokładnie spawdze.A czy przy uszkodzonym czujniku wału korbowego mogą występowac takie objawy.Jeden z mechaników przypuszcza że to pompa wysokiego ciśnienia-czy to możliwe.Nie bardzo wiem co robic żeby kasa nie poszła w błoto.Pozdrawiam.
DZIĘKI ZA PODPOWIEDŻ.JUTRO ZABIERAM SIĘ DO PRACY -O WYNIKACH POINFORMUJE. POZDRAWIAM
[ Dodano: Sro Paź 27, 2010 10:38 ]
Witam.Czy ktoś może podpowiedzieć jak sprawdzić zawór zwrotny paliwa,jak powinien zachowywać sie sprawny-jakiś domowy sposób.Na forum nic nie znalazłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum