Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Mar 2001 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 13:07
W turbinie masz dump valve sterowany actuatorem (taka puszka na turbinie). Jedno lub drugie jest prawdopodobnie uszkodzone. Może być też zatarta oś actuatora. Można spróbować poruszyć ręcznie. Jeśli te cząści nie pracują to po prostu całe spaliny lecą w wydech z pominięciem turbiny.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Sam sprawdzalem i nic nie zauwazylem
bylem u mechanika i mowi ze popsuta. Powiedzial mi ze regeneracja pod wroclawiem 800 zl i montaz u niego 200 zl... Wydaje mi sie ze to troche drogo
Znalazlem juz za 300 zl inna jutro chyba pojade z moim mechanikiem sprawdzic nia.
Wogole to autko mialem sprzedawac bo co innego chce kupic i nie wiem na ile wycenic r200, 97r diesel, pzdr dzieki za pomoc
[ Dodano: Nie Mar 30, 2008 18:08 ]
jednak w piatek bedzie wymiana choc... ta stara jakby sie naprawila
[ Dodano: Pią Kwi 04, 2008 10:21 ]
okazalo sie ze turbina dobra:p ze gdzies waz nieszczelny albo chlodnica... czekam na wynik
[ Dodano: Pon Kwi 07, 2008 11:24 ]
okazalo sie ze jest popsuta rura doprowadzajaca powietrze od intercolera do kolektora ssacego. Ta dluzsza.
Obdzwonilem wszysko i jest nie do dostanie wiecei moze czy od rovera 600 bedzie pasowala?
[ Dodano: Pon Kwi 07, 2008 19:59 ]
naprawione cos pieknego jesli ktos szuka mechanika z okolic Częstochowy to mam kogos godnego polecenia
sprawdź węże połączeniowe o których piszą przedmówcy oraz jest taki krótki wąż z tyłu silnika taki lejkowaty czy nie jest pęknięty
A jak wąż jest pęknięty to mogę jeździć?
Tzn w tej chwili mam pęknięty wąż ten górny i na chwilę bieżącą udało mi się zrobić taki prowizoryczny przepływ powietrza, oczywiście nie jest do końca szczelny i rozszerzalny ale lepsze to chyba niż nic.
I jeszcze jedna sprawa jak mi pękł ten wąż to około 70km zrobiłem bez niego, w ogóle zdjętym.
Czy zrobiłem strasznie coś złego? I czy zanim zamówię ten wąż powinienem samochód w ogóle odstawić czy mogę nie agresywnie jeździć. Jest mi niezbędny do pracy. ?
[ Dodano: Sro Paź 27, 2010 21:23 ]
Ponawiam powyższe zapytanie. Czy jest ktoś wstanie udzielić mi odpowiedzi?
Możesz jeździć ... z całkiem strzelonym kiedyś zrobiłem ok 100 km i nic sie nie stało silnikowi .... po prostu będziesz miała mułowate auto ale jakoś bedzie jechało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum