Wysłany: Pią Paź 29, 2010 21:35 [R820] gaśnie i nie mam pomysłu dlaczego
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
zaczynając tak od początku kupiłem roverka 3 tygodnie temu.
jeździł ok jedyne usterki to był wyciek płynu z układu chłodzenia i zacinąjacy sie prędkościomierz. nagle okazał sie ze mam wyciek oleju ( szczelił simering przy kole pasowym). oddałem do warsztatu i zrobili z olejem i wymienili pompe wody bo tam byl wyciek, no i od tej pory zaczeły sie jaja:
po przejechaniu jakis 6 km zgasł po zatrzymaniu sie na czerwonym i już nie odpalił.
zachowywal sie tak jak by miał rozładowany akumlator tylko nie rozumie czemu zgasl.
no ale to nie koniec naładowałem go ( ładował sie długo bo jakies 14h) no i pomoglo bo zalapal za pierwszym razem podjechałem do domu i ok za 30 minut chciałem jechać i i zabawa zaczela sie od nowa tyle ze tym razem nie udało mi sie nawet wyjechac z parkingu i zgasl, akumlator znowu nie ma sily by obrucic ale co ciekawe po godzinie postoju odpalil bez problemu. zrobiłem kółko po osiedlu by sprawdzic czy szystko ok i znowu zgasł tym razem zaobserwowalem ze zaraz przed zgaśnięciem zaczeło go dusic.
prosze o jakieś pomysły bo nie wiem od czego zaczać szukać usterki.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 05, 2011 09:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 21:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli notorycznie się rozładowuje to może jakieś spięcie ci się zrobiło. Albo włączyli jakieś ustrojstwo co ci aku czerpie.
Moi rodzice kiedyś mieli taką przygodę w Astrze 3. Przestało działać wspomaganie. Pojechali do mechanika....naprawił i wszystko git, tyle że na następny dzień akumulator był rozładowany i tak co chwile......Okazało się że mechanik coś namieszał i światełko w schowku i bagażniku cały czas się paliło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum