Hejka,
szukam niedrogiego dizla na dłuższe trasy
http://allegro.onet.pl/mg...1305712052.html
wszystko bardzo mocno podejrzane
proszę o opinie użytkowników tego modelu i znawców tematu
to ma silnik od BMW a resztę od Hondy Civic?
PS już jednego MG z allegro kupiłem i teraz mnie czeka remont silnika
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 01:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To nie jednostka BMW. Seria L siedzi pod maska. Swoja drogą mało woła za te auto ...
Co do przebiegu - brakuje pewnie z 100tys połskóra przetarta.. ciekawe jak wygląda całe siedzenie kierowcy bo dziwnym trafem nie ma go na fotkach ... i zderzak to był chyba klejony
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 17 Skąd: Poznań / Olsztyn
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 14:53
generalnie szukam auta w Poznaniu i innych roverów w tych rocznikach na allegro nie ma, wcale też nie upieram się przy tej marce, MG mi sie podoba a jak na razie to mam niemiłe doświadczenie z ZR
szkoda, ze to nie silnik BMW, słyszałem, że są dobre a nie wiem jak z L-series...
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 11:31
xlowelas napisał/a:
ile to to takie silniki kręcą? 200 tys km i starczy?
w pierwszych wypustach do 2002r to właśnie coś koło tego padała pompa, z reguły sterownik, poza tym pada to co we wszystkich diesel'ach. Kupisz renault, audi diesel zawsze droższy w serwisowaniu będzie, trzeba przeliczyć sobie jakie przebiegi robisz, bo jak 50-60 tys rocznie to i tak Ci się zwróci. Co do ich awaryjności najgorsze jest to że nie są często spotykane i nie każdy "mechanik" ogarnia temat, ale mieszkasz w dużym mieście więc na pewno znajdziesz kogoś. W końcu w poznaniu naprawiają land rovery, a stąd do rovera nie daleko .
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 10:17
Polecam zwrócenie uwagi na tył auta. Coś było, bo znaczki MG i ZS są w zupełnie innych miejscach niż być powinny. Ponadto tylny zderzak jest od R45 a nie od MG ZS - brak wycięcia na rurę wydechową.
Podarty fotel kierowcy i wytarta gałka zmiany biegów - przebieg mało prawdopodobny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum