Wysłany: Sob Lis 13, 2010 14:25 [R200] Problem ze skrzynią biegów
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Na parkingu zjechalem z wysokiego chodnika i lewarek zmiany biegow stal się luzny,lata na wszystkie strony ,nie moge wrzucic jedynki ani wstecznego i piatki .
Mój kolega ktory mial golfa mowi mi ze prawdopodobnie zlamal się jakis plastik przy mechanizmie zmiany biegow ? Ja nie mam pojecia co to moze byc a mechanikow od rovera tez nie mam . silnik 1.4i . Czy ktoś mial podobne objawy ? Co powinienem kupić albo jak spr. co nawaliło ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 21, 2010 11:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 14:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 16:13
alien44 napisał/a:
Czy ktoś mial podobne objawy ? Co powinienem kupić albo jak spr. co nawaliło ?
Tak miałem kiedyś taki przypadek i wtedy spadło cięgno wybieraka przy skrzyni.
Zobacz przy skrzyni czy nie masz jakiegoś luźnego cięgna przy połączeniu lewarka ze skrzynią
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Czy ktoś mial podobne objawy ? Co powinienem kupić albo jak spr. co nawaliło ?
Tak miałem kiedyś taki przypadek i wtedy spadło cięgno wybieraka przy skrzyni.
Zobacz przy skrzyni czy nie masz jakiegoś luźnego cięgna przy połączeniu lewarka ze skrzynią
Mieliście rację to cięgno było złamane ale nie udało mi się kupić nowego więc mechanik musiał pospawac stare i posmarował na łączeniach i teraz bi3egi wrzucam paluszkiem łącznie z jedynką i wstecznym
WIelkie dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum