Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam jak w temacie szarpać zaczyna na wlaczonym gazie w okolicach 1900-2300obrotow przy puszczaniu nogi z gazu zdarza sie ze gaznie ale z ponownym odpaleniem nie ma problemu...
na benzynce samochod chodzi biblijnie bez jęków przyspieszenie ok... kultura pracy bdb
gaz zakladalem 4 miesiace temu... i zaczely sie jaja z tym zwiazane mam wymienione swiece wiec to też odpada... prosze o rady z góry dzieki
p.s. 2litry 16 zaworów
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 05, 2011 09:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 00:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 17 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 02:37
Może trzeba wyregulować instalację? U mnie jest na odwrót... Na LPG działa dobrze, a na benzynie kiepsko. Szarpie silnikiem, wibracje przechodzą na całe auto... Szczególnie gdy jest zimny.
Mam do naprawy pierwszy rząd cylindrów. Jeden z cylindrów nie pracuje chyba (a raczej napewno).
Jeżeli na benzynie pracuje OK, to wina leży po stronie instalacji LPG. Wymień filtry u gazownika i niech wyreguluje instalację. Może poprzednik u którego zakładałeś instalację coś sknocił...?
Od tego bym zaczął... Jeżeli nie będzie poprawy, należy szukać przyczyny dalej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum