Ja miałem identyczny przypadek wbiłem w środek śrubę. Ząbki wcięły się w gwint śruby i spokojnie odkręciłem. Podczas uderzenia musisz tylko uważać aby wbić ja równo a nie po skosie. Odradzam spawanie temperatura może rozwalić łożysko. Pozdrawiam
A jakiś tokarz.
Ja miałem nieco zjechaną kradziejkę, i na zapasie śróbe uszkodzoną.
Tokarz ładnie dotoczył mi 2 kradziejki bym miał na zapas.
Jedną trzymam w aucie a druga w domu w zapasie.
Dotoczył mi tez sróbę na koło zapasowe i wziął za wszystko .... 30zł
witam
mam podobny problem w moim roverku streetwise
Mianowicie probowalem zmienic kola na zimowki no i 3 kola udalo mi sie zmienic a 4 czwarte zostalo gdyz jedna ze srub <konkretnie ta antywlamaniowa> nie daje sie odkrecic.
Pomimo wielu prob nie udalo mi sie, malo tego zepsulem ta zlodziejke za pomoca ktorej sie odkreca ta srube a przy okazji troche uszkodzilem sama srube Jak ma teraz odkrecic te srube i czy gdziekolwiek dostane ta "zlodziejke" I jeszcze mam pytanie czy te zlodziejki sa takie same przy roverach 200, 25 czy moze maja inny ksztalt, jesli ktos sie orientuje to bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz
Kiedyś na allegro ktoś sprzedawał te złodziejki i miał ich ok 7szt i wszystkie miały być do rovera tak więc jest ich co najmniej 7 :-( Metoda którą opisywałem wyżej jest bardzo bezpieczna bo nie niszczy śruby zabezpieczającej tylko gwint w tej śrubie którą wbijałem. Jutro zrobię fotki i zamieszczę.
jedz do warsztatu tam gdzie maja dobrego spawacza,jesli masz alusa to bedzie maly problem ale mysle ze da rade, mialem tak samo i przyspawal srobe i odkręcil... nie ma co kupowac na allegro bo jak nie mozesz odkrecic to nastepna nakretke uszkodzisz. a bedziesz ok. 5 dni w plecy(liczac przesylke) a zima idzieeeeeeeeeee!! pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum