Wysłany: Sob Gru 04, 2010 18:53 [R620]Obniżanie Rover 620 Si o 35mm - 40mm
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam.. Mam pytanie dotyczące obniżania tego autka.. Dzisiaj odkupiłem od wujka Rovera 620Si i chciałbym go obniżyć o około 35 - 40mm tylko chciałbym się dowiedzieć jak to auto jeździ po obniżeniu.. (Może dupnie szukałem ale nie znalazłem tematu co do obniżania tego autka).. Kiedyś gdzieś przypadkiem znalazłem na tym forum jak ktoś się wypowiadał, że u kolegi w accordzie po obniżeniu to auto się gorzej prowadzi.. Jak to jest faktycznie? Czy to może jednostkowy przypadek czy obniżanie tego auta psuję sterowność?? Ogólnie auto ma mieć roverowskie alu 16" i hokejkę od Laguny.. Proszę o waszę opinię .. Będę bardzo wdzięczny ..
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 18:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No dobra.. przeczytałem wsio.. Fakt. trochę się dowiedziałem. Fajnie bo akurat też obniżał R600 i wiem o ile i jaki efekt.. Dzięki tronsek,. Czyli wyszło na to, że Jamexy -40mm będą i do tego hokejka od lagunki i powinno być git.. Na necie znalazłem taką fotke: . Tak chce zrobić (prawie identycznie). Jak oceniacie efekt?? Tylko, że tutaj ma 17" a ja chce ten sam wzór ale 16".
No i dupa.. Jamexy są same -35mm.. Znacie jakieś dobre sprężynki do roverka -40mm??
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 14:52
Aloha,
Ja mam u siebie te jamexy -40, a może -35 (nie pamiętam już) na 16' felgach i jestem zadowolony. Troche bardziej twardo niż na serii ale jeszcze na tyle komfortowo, zeby nie narzekać.
Bazyl a jak z krawężnikami na parkingach itd?? Można normalnie zaparkować czy trzeba jakoś tyłem parkować?? Bo nie chce też aby mi to jakoś nie potrzebnie utrudniało parkowanie ...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2011 Posty: 101 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 22:12
Ja mam założone w swoim sprężyny Jamex i nie ma żadnego problemu, kupiłem od gościa na allegro. Auto ładnie się obniżyło i wcale nie jest twarde. Koszt 370zł komplet
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum