Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
kiedyś obiło mi się o uszy, że jest możliwość zamontowania czujnika spalania w roverze 400.
Szukałem w wyszukiwarce na forum, lecz nic nie znalazłem, nie wiem jak konkretnie to sprecyzować.
Może wiecie jaki to jest koszt, czy ktoś z forum takie coś wykonuje, ew. gdzie można takie coś wykonać?
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Gru 09, 2010 15:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 15:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O czujniku spalania pierwsze słyszę. Swego czasu niejaki Nestor sprzedawał tzw. uniwersalny komputer pokładowy - miał współpracować bezproblemowo z wszystkimi autami benzynowymi. Jedną z jego funkcji był pomiar spalania - komputer czytał informacje podawane z ECU na wtryskiwacz (należało się tam oczywiście wpiąć) i po odpowiedniej kalibracji podawał dość dobrze dane o chwilowym i średnim spalaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum