Wysłany: Sob Gru 18, 2010 14:20 [R827] Jak wyłączyć alarm?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.7 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam problem z odpaleniem auta a wszystko to przez alarm zablokował imobilajzer i d... jak odłączyć ten alarm żeby wogóle nie było go a najlepiej wymontować nie jest mi potrzebny pomocy!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 05, 2011 09:25, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 14:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z którego roku masz ten samochód ? Jesteś pewien, że jest tam immo ? Wymontować alarm będzie bardzo ciężko, rozbroić powinien się z kluczyka lub pilota.
W 92r nie montowano immo. Masz jedynie alarm który powinien się rozbroić z pilota lub kluczyka. Jeżeli pilot nie działa to spróbuj kluczykiem. Gdzieś to już pisałem, ale napiszę jeszcze raz. Wsadzasz kluczyk do bębenka i gdy przekręcasz kluczyk w jedną stronę, drzwi się zamykają, a lampki oświetlenia wnętrza mrugają 2razy co oznacza, że alarm został uzbrojony. dy kluczyk przekręcasz w drugą stronę zamki powinny się otworzyć, a lampki oświetlenia kabiny zaświecają się na stałe co oznacza, że alarm został rozbrojony.
Jeżeli w drzwiach kierowcy to nie działa to spróbuj od strony drzwi pasażera.
92r to już powinieneś mieć tę nowsżą wersję poliftową ?
[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 13:59 ]
Powiem ci dokładnie jak to było poprostu zakopałem sie przy domu i chciałem odkopać łopatą a gdy to zrobiłem to wsiadłem i chciałem ruszyć i kiedy nacisnełem gaz to mi zgazł i już nie mogłem go odpalić a na drugi dzień gdy otworzyłem drzwi to włączył mi się alarm i niby wyłączyłem go pilotem ale nadal nie mogę go odpalić
[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 14:01 ]
a w jaki sposób mogę całkiem odłączyć alarm?
[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 14:03 ]
tak ten co mam go to jest po lifcie
Całkiem nie odłączysz alarmu, nie ma takiej możliwości.
Wydaje mi się, że tam masz jakiś większy problem. Możesz zacząć od standardowych czynności (dla tego modelu) jak np przelutowanie skrzynki bezpieczników o ile jeszcze tego nie robiłeś. O takich rzeczach jak odpięcie aku to chyba nie muszę ci mówić.
Jak otwierasz auto z kluczyka to centralny otwiera wszystkie drzwi czy otwierają się tylko kierowcy? Jak przekręcasz kluczyk to świecą kontrolki a po przekręceniu na rozruch nic sie nie dzieje?
jak przekręcam kluczyk w drzwiach to zapalają się lampki a w stacyjce gdy przekręcam to normalnie kręci ale nie odpala aha i centralny otwiera wszystkie drzwi
To to nie będzie alarm - alarm odcina rozrusznik, a jeżeli normalnie kręci a zapalić nie chce, to albo nie ma iskry, albo nie ma paliwa, albo iskra jest w złym momencie. Zgasł tak nagle -może po prostu się czujnik poziomu paliwa podwiesił i pokazuje że coś jest, a w baku suszą wieje.
Patrzyłem teraz to intercars nie ma na składzie kopułki tylko palec ale mam sklep gdzie można dużo dostać do R800 ostatnio nawet zamawiałem tuleje do wahacza górnego i jestem zadowolony
Odgarne troche temat. Mam problem z alarmem w 825SD, mianowicie nie za kazdym razem mi uzbraja kluczykiem i nie zawsze rozbraja w drzwiach kierowcy. Po stronie pasazera jest wpozadku. Zagladalem do drzwi ale tam wszystko wyglada wpozadku. Mial ktos moze podobny problem? aha nie mam pilota i nigdy nie mialem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum