Wysłany: Sob Sty 01, 2011 18:37 [R620] Nie rusza na wrzuconym biegu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam! Chciałbym opisać mój nowy problem:
Stanąłem na skrzyżowaniu, wrzuciłem 1 bieg, puszczam sprzęgło a tu żadnej reakcji. Sprzęgło chodziło jakby samochód był na luzie. Na żadnym biegu nie załapało.
Skrzynia została wyjęta - tarcza i wszystko inne całe. Na początku wypadało by dodać, że trochę ciężko wchodził 2-gi bieg oraz na wstecznym potrafił szarpać silnikiem.
Skrzynia została rozebrana, wszystkie zębatki całe jedynie łożysko kulkowe z wałka głownego trochę kuleje. Zastanawia mnie czy to może być przyczyną? Jeżeli okaże się, że nie gdzie dalej szukać przyczyny?
A i jeszcze jedno - nie orientuje się ktoś gdzie znajdę takie łożysko bo to jest takie typowe "angielskie". W jakich samochodach takie występuja jak nie tylko w roverkach.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 18:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kiedyś to przerabiałem ale w moim przypadku zsunął się przegub z ośki- przy wymianie przegubu mechanik "męski organ płciowy" nie przyuważył, że zabezpieczenie nie zaskoczyło i po tygodniu awaria na środku miasta wraz z dodatkową wymianą przegubu
Wszystko związane z ośką, przegubem i przeniesieniem napędu sprawne i działa. Dziwny problem dla mnie samego bo 1 raz spotykam się z taką sytuacją. Wątpię żeby jedno łożysko narobiło tyle problemów. Na tą chwilę staram się takie znaleźć.
[ Dodano: Pią Sty 14, 2011 20:40 ]
Ponowię temat. Wszystko prawie już zrobione.
Lecz mam jeszcze jedno pytanie.
Czy orientuje się ktoś co to za puszeczka jest obok wysprzęglika? W żadnym aucie z takim czymś się nie spotkałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum