Trochę forum przekoapałem, wydaje mi sie że trochę wiem, ale nie znalazłem info czy można sygnał z tunera TV wypuścic na inny monitor ( w moim przypadku na monitory LCD w zagłówkach )
w zagłówkach mam dwa wejscia więc spokojnie to obsłuzą - pytanie tylko czy da sie wyciągnąc bezpośrednio sygnał TV z tunera tak by nie zważał na to co jest na navigacyjnym LCD
Po założeniu LCD w zagłówkach i podpięciu tego do odtwarzacza KEENWODA brakuje mi troche oddtwarzania filmów DIVX - czy możecie mi coś polecić z takich odtwarzaczy - tylko nie chodzi mo o odwarzacza z monitorem tylko jako zwykly czytnik z wyjściami Audio , Pilot, - musi oddtarzać Divx.
i jescze jedno pytanko .w tej chwili mam tak ze muszę przełączac ręcznie co dzieciaki z tyłu oglądają - albo TV albo z tego odtwarzacza - czy są takie przełączniki do RCA - zeby sygnał Video przełączać ?
Wystarczy samo video , z dzwiekiem nie ma problemu bo jak ogladają DVD to mają słuchawki - jak ogladają TV to i tak słychac na głosnikach auta.
chodzi mi o cos takiego jak teraz mam zamontowane pod schowkiem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Cze 15, 2011 13:22, w całości zmieniany 1 raz
Ja jak już muszę podpiać zewnętrzne źródło sygnału to korzystam z tego:
http://www.komputronik.pl...Media_Box_.html
Przy czym u mnie priorytetem była taka wielkość, żeby mieścił się w schowku mimo zmieniarki .
Ja jak już muszę podpiać zewnętrzne źródło sygnału to korzystam z tego:
http://www.komputronik.pl...Media_Box_.html
Przy czym u mnie priorytetem była taka wielkość, żeby mieścił się w schowku mimo zmieniarki .
a jak z zasilaniem .. myślałem raczej o czytniku płyt- mam sporo bajek dla dzieciaków
Bajki możesz zgrać na kartę SD lub pendrive. Fakt, że to dodatkowe zajęcie ale w nagrodę nie zajmuje miejsca i nie masz niebezpieczeństwa, że Ci coś bedzie skakać czy przerywać na nierównościach .
Nie miałem póki co problemu z żadnym filmem choć uczciwie muszę przyznać, że odtwarzałem dotychczas same starocie więc kodowane nie najnowszymi kodekami.
Zasilacz do auta mam uniwersalny ustawiony na 6V. Oryginalny zasilacz ma 5,6V i 2000mA.
Bajki możesz zgrać na kartę SD lub pendrive. Fakt, że to dodatkowe zajęcie ale w nagrodę nie zajmuje miejsca i nie masz niebezpieczeństwa, że Ci coś bedzie skakać czy przerywać na nierównościach .
Nie miałem póki co problemu z żadnym filmem choć uczciwie muszę przyznać, że odtwarzałem dotychczas same starocie więc kodowane nie najnowszymi kodekami.
Zasilacz do auta mam uniwersalny ustawiony na 6V. Oryginalny zasilacz ma 5,6V i 2000mA.
regulacja dzwieku jest jakas ?
W sensie głośniej/ciszej czy jakimś innym ? Regulacja głośności jest.
Pełne sterowanie urządzenia jest tylko z pilota. Na obudowie tylko podstawowe klawisze.
gorąco polecam.
teraz jeszce tylko kabelki ładnie poukładać zamienić jedną koncówke
swoją drogą .. te przenośne odtwarzacze HDD to bardzo zmyśle urządzonka - całe archiwum foto i płyt DVD w formacie ISO zmieściło sie na dysku i wszystko jest pod ręką..
Polecam nie tylko do auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum