Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam,
Mam problem z pokrętłem od ustawienia maksymalnej temperatury .
Mianowicie jak przekręcam pokrętło od temperatury max w prawo coś pyka tak w 3/4; obrotu.
Sam mechanizm jest chyba sprawny, wydaje mi się że coś się gdzieś blokuje...
gdzieś w środku obudowy , myślę że jest tam jakaś klapka co rozdziela ciepłe i zimne powietrze która się zacina
.
Ktoś może wie jak tam się dostać by to sprawdzić i czy to dużo roboty??
W załączniku dwa zdjęcia.
[ Dodano: Sro Sty 05, 2011 16:01 ]
Może jednak ktoś pomoże?
Nie wiem od czego zacząć z naprawą?
Ostatnio zmieniony przez Ley Wto Sty 04, 2011 21:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 16:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak znajdziesz przyczynę i sposób rozwiązania tego problemu to daj znać . Niestety mam to samo , tylko że z pokrętłem od wyboru nawiewu . Mi też pierwsze co przyszło na myśl to to że zablokowała się klapka która ustawia kierunek nawiewu , mogę tylko kręcić w dwóch pozycjach a dalej porusza się jeszcze o kilka milimetrów ale z wielkim oporem i czuję że jeśli będę dalej naciskał to coś ułamę .
Najbardziej boje się że będzie trzeba ściągać całą deskę
dalej porusza się jeszcze o kilka milimetrów ale z wielkim oporem i czuję że jeśli będę dalej naciskał to coś ułamę .
dokładnie, ja ułamałem
trzeba dostać sie za te trzy pokretła i tam linka prawdopodobnie zaraz odłączy/ułamie sie od pokrętła
jak to naprawić nie wiem, ja sprzedałem auto z tą usterką
witam, mam 214ke którą kupiłem nie dawno i wszystkie pokrętła mam pęknięte z czego jeden był już klejony. Może ktoś z Was ma pomysł lub informacje gdzie moge nabyć te pokrętła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum