Wysłany: Nie Sty 09, 2011 22:05 [214i] Zawieszenie, od jakich modeli pasuje
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
witam, dziś padłem ofiarą dziury w jezdni jak na razie uszkodzona felga, opona i końcówka drążka tak mi się wydaje, jutro jestem umówiony na oględziny u mechanika więc tak na wypadek poważniejszego remontu pytam czy amoty, sprężyny i inne elementy pasują od jakiegoś innego modelu na od 4x?
_________________ Z poważaniem Adam Z.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 22:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A po co Ci części od innego modelu, skoro do Twojego są dostępne bez problemu? Raczej nic nie dopasujesz, z tych rejonów to chyba jedynie klocki i tarcze hamulcowe są identyczne jak w Hondzie Civic.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Jak się okazało do wymiany była tylko końcówka, nic nie robiłem w sprawie z tą dziurą znajomy kiedyś miał podobny problem ale patrol Policji mu to wyperswadował mówiąc że "i tak gów....o załatwisz"
patrol Policji mu to wyperswadował mówiąc że "i tak gów....o załatwisz"
jestem żywym przykładem, że jednak się da, moja pani przecięła oponę i skrzywiła felgę, kosztowało mnie to ok 400 zł, po 5 miesiącach taki właśnie przelew otrzymałem na konto od PZD w Żywcu, dokumentacja to zdjęcia, notatka od Straży Miejskiej i zeznanie kierowcy, który był świadkiem + faktury za nową oponę, jej montaż i prostowanie felgi, bardzo długo to trwało a jak dzwoniłem to metoda spychologii, ale udało się, także wytrwałości życzę
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 18:16
kumilek23 napisał/a:
i zeznanie kierowcy,
i tylko dlatego coś wywalczyłeś, ponieważ był postronny świadek, w innym przypadku potrafią nawet stwierdzić że notatka policyjna jest niewiarygodna gdyż opiera się ona o Twoje zeznania więc jest ona stronnicza - taki przypadek miał mój kuzyn niestety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum