Mam zalany Mobil 5W50, musze niestety trochę dolać, co kupic? Domyślam sie ze nie musi byc koniecznie Mobil, wazne zeby byl 5w50 wiec w jaka markę celować?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam zalany Mobil 5W50, musze niestety trochę dolać, co kupic? Domyślam sie ze nie musi byc koniecznie Mobil, wazne zeby byl 5w50 wiec w jaka markę celować?
W tej lepkosci to najczesciej Mobila mozna spotkac. Ale dlaczego musi byc 5W50? Silnik tego nie wymaga, a tylko spalanie sobie podnosisz. Taki olej zalewa sie do bardziej sportowo nastawionych autek , z luzniej pasowanym silnikiem ,jak ktos czasem o tor sobie zahaczy, lub ma bardzo ciezka noge. Taki olej ma wyraznie wyzszy wskaznik lepkosci, tworzy grubszy film olejowy, ale przez to zwieksza opory podczas pracy silnika. Moze byc ,ale po co. Cenowo tez bedzie drozej bo z tak rozciagnieta lepkoscia to musi byc syntetyk. Pozdr.
[ Dodano: Sob Sty 22, 2011 18:52 ]
asgard88 napisał/a:
A nie możesz kupić mobila
asgard88 napisał/a:
Moge pewnie, jakoś na szybko poczytałem w szukajce i srednie opinie byly ale widze ze nie jest taki zly jednak
Opinie co czytales to pewnie o Mobilu Super S 10W40 ktory jest kiepskim olejem, ale ten w lepkosci 5W50 to bedzie Mobil "1"- nie Mobil. Mobil "1" to oleje syntetyczne ,a sam Mobil to polsyntetyki i mineralne.
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 21:10
A co sadzicie o MOTUL 6100 Synergie+ 10W-40?? ja taki ostatnio zalałem
_________________ Rover 214si
Adin [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 09:47 R25 1.4 16V
Witam,
posiadam od niedawna Roverka 25 2000r i chce mu wymienić wszystko co potrzeba min. olej. Dlatego tu zaglądam bo szukam podpowiedzi jaki olej mu kupić. Nie mam pojęcia co ma w środku (jakiś 10W40 ale nawet marki nie ma podanej)
ma przejechane 103tyś. Co mu wlać ? czy np Olej Mobil Super 2000 X1 10W40 to dobry wybór ?
posiadam od niedawna Roverka 25 2000r i chce mu wymienić wszystko co potrzeba min. olej. Dlatego tu zaglądam bo szukam podpowiedzi jaki olej mu kupić. Nie mam pojęcia co ma w środku (jakiś 10W40 ale nawet marki nie ma podanej)
ma przejechane 103tyś. Co mu wlać ? czy np Olej Mobil Super 2000 X1 10W40 to dobry wybór ?
ja u sibie mam 130tyś miałem w tamtym roku Mobil zalany i nic się nie działo spokojnie możesz go lać do swojego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum