odpinasz dach od srodka (z tyłu takie klamry), otwierasz go od tyłu, zdejmujesz wszystko, odrecasz tą płyte i masz dostep do silnika od góry, powinno wszystko grać
Wiem doszłem juz do silnika tym sposobem zadzwonilem do mechanika i przyjechal . Powiedział ze musi byc wyciagniety silnik bo nie dojdzie do ustawienia rozrzadu jak wyciagnie glowiece . teraz nie wiem czy nie chce mnie naciagnac na kase pewnie a moze ma racje
Poczekaj jeszcze chwile, Łukasz u siebie robi rozrzad to Ci powie, ja tez sprobuje sie dowiedziec, ale nie wydaje mi sie, moze trzeba zmienic mechanika
Do zrobienia rozrzadu nie trzeba wyciągać silnika. Ja wymieniam sprzeglo rozrzad, uszczelke pod kolektorem i wszystkie operacje wykonalne są bez wyjecia silnika, jednak jest to pracochłonne.
Nie trzeba wywalac wcale silnika, po co sie narabiac niepotrzebnie. Wszystko mozna zrobic wystarczy pomyslec, i zalatwic sposobem. Ja po zrobieniu uszczelki myslalam ze zle ustawilam rozrzad bo nie chcial palic, okazala sie bzdura. Zalane swiece w p...u. A ustawialam 4x i za kazdym razem dobrze.
Radze zmienic mechanika, bo ten chyba OKA nie ma
Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum